Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων

Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας
Reading Time: < 1 minute

Θέατρο, μουσική και χορό, εμπερικλείει στο μενού του, το εντυπωσιακό πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, που ξεκινά στην πρωτεύουσα στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 2019.

Το 1ο φεστιβάλ Λευκωσίας θα περιλαμβάνει εντυπωσιακές παραγωγές. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ επιδιώκει με 18 προσεκτικά επιλεγμένες προτάσεις, «να αποτελεί την κύρια πολιτιστική πρόταση του φθινοπώρου και μάλλον θα το καταφέρει, καθώς τον Οκτώβρη φτάνουν στη χώρα μας σημαντικά ονόματα από τον διεθνή χώρο ενώ δίνεται βήμα σε τοπικούς δημιουργούς».

Δείτε επίσης:  Δ. Λευκωσίας: Πρόστιμα σε επικίνδυνες οικοδομές

Επισημαίνεται, ότι στο φεστιβάλ «Ξεχωρίζει η νέα χορογραφική πρόταση του Ακραμ Καν με τίτλο Outwitting the Devil, που έκανε πρεμιέρα στη Στουτγάρδη τον περασμένο Ιούλιο και η Κύπρος αποτελεί στάση στην παγκόσμια περιοδεία του καινοτόμου χορογράφου του σύγχρονου χορού».

Σημαντική, επίσης, κρίνεται «η νέα συναυλιακή πρόταση του Έλληνα συνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη που θα φτάσει στη χώρα μας δύο μόλις βδομάδες μετά την πρεμιέρα της στο Ηρώδειο, όπως και η κάθοδος της ισπανικής ομάδας Aracaladanza που θα παρουσιάσει τους Αστερισμούς, μια παράσταση για παιδιά με έμπνευση από τον Χουάν Μιρό».

Δείτε επίσης:  Δωρεάν οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης στο κέντρο της Λεμεσού

Τέλος, ο Μιχάλης Θεοφάνους, καταξιωμένος χορευτής και χορογράφος, επιστρέφει στην Κύπρο μετά από την εντυπωσιακή διεθνή πορεία του, για να παρουσιάσει τον «Τειρεσία» ενώ η ομάδα Vasistas από την Ελλάδα θα παρουσιάσει την υψηλής αισθητικής «Θεία Κωμωδία».

Το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις παραστάσεις και ημερομηνίες θα ανακοινωθεί σύντομα.

In the news
Load More