Δικαιώνεται ο Φαίδωνος – Πενταετής αποκλεισμός της Helector

σκουπίδια aftodioikisi
Reading Time: < 1 minute

Τον αποκλεισμό της Helector Cyprus Ltd από τη συμμετοχή σε οποιασδήποτε δημόσιες συμβάσεις από τις 9.3.2016 και για διάστημα πέντε χρόνων αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Αποκλεισμού. Η Επιτροπή βασίστηκε στις παραδοχές των Κοκότση, Κατρή και Γιαννακόπουλου, ως γεγονότα που κλονίζουν την αξιοπιστία της Helector Cyprus Ltd.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος είχε έντονα και δημόσια καταγγείλει την εταιρεία του Ομίλου Μπόμπολα για την συμμετοχή της στα σκάνδαλα του ΧΥΤΥ Λάρνακας και ΧΥΤΑ Πάφου και είχε ζητήσει τον αποκλεισμό της από τις δημόσιες συμβάσεις.

Δείτε επίσης:  Όλα έτοιμα για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λευκωσία

Η απόφαση της Επιτροπής Αποκλεισμού φέρνει ενδεχομένως τώρα σε δύσκολη θέση το κράτος και ιδιαίτερα το Υπουργείο Γεωργίας και την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) που είχαν πρόσφατα εγκρίνει την υπογραφή νέας Σύμβαση του κράτους με Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει ιδιοκτήτρια εταιρεία της Helector Cyprus Ltd για τη μεταφορά επιπλέον σκυβάλων από την επαρχία Λευκωσίας στο ΧΥΤΥ Κόσσιης.

Δείτε επίσης:  ΔΗΚΟ: Απαράδεχτη η επιστολή Δημάρχου Δερύνειας προς Σπέχαρ

Παρόλο που η καταγγελία αφορούσε και τις υπόλοιπες εταιρείες του Ομίλου, για διαδικαστικούς λόγους η Επιτροπή Αποκλεισμού εξέτασε προς το παρόν μόνον τον οικονομικό φορέα Helector Cyprus Ltd. Παρόλη την ευκαιρία που δόθηκε στην εταιρεία αυτή, μέσα από τη διαδικασία εξέτασής της, να προσκομίσει στοιχεία για την αξιοπιστία της, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται ο αποκλεισμός της.

In the news
Load More