Δ. Κυθρέας: Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες

Reading Time: < 1 minute

Στη δημιουργία προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες Κυθρεώτες και Κυθρεώτισσες άνω των 65 ετών προβαίνει ο Δήμος Κυθρέας.

Ο Δήμος ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη μουσικοπαιδαγωγό και αφηγήτρια Ελενίτσα Γεωργίου με καταγωγή από την Κυθρέα, για τη νέα χρονιά 2020, που αφορά ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες.

Το πρόγραμμα:

Οι κύριες δραστηριότητες περιλαμβάνουν αφήγηση ιστοριών και παραδοσιακά τραγούδια. Το υλικό των συναντήσεων θ’ αντλείται από την κυπριακή παράδοση, κουλτούρα, τέχνες, αλλά και τους πολιτισμούς άλλων χωρών (ιστορίες, ποίηση, μουσικές δραστηριότητες, απλή κίνηση/χορός, εικαστικές δραστηριότητες). Οι κυριότεροι στόχοι του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να χαλαρώσουν μακριά από τις έγνοιες της καθημερινότητας και να γίνει μια ανταλλαγή ιδεών σε θέματα κουλτούρας, εθίμων και τεχνών με βάση το λαϊκό πολιτισμό. Οι συναντήσεις θα είναι διαδραστικές, δηλαδή όσοι από τους παρευρισκόμενους επιθυμούν, θα συμμετέχουν ενεργά.

Δείτε επίσης:  Υποψήφια Δήμαρχος Αγίας Νάπας η Αιμιλία Ξύδια

Σημαντικές πληροφορίες:

• Συχνότητα συναντήσεων: μια φορά το μήνα (μάλλον Τετάρτη ή Σάββατο απόγευμα)
• Διάρκεια: 75 -90 λεπτά
• Αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 15 άτομα ανά ομάδα
• Χώρος: Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης ΚΥΘΡΕΑ (απέναντι από τα προσωρινά Γραφεία του Δήμου Κυθρέας στη Λευκωσία)

Δείτε επίσης:  Επιμένει στην συνένωση με Σωτήρα και Λιοπέτρι ο Δήμος Αγίας Νάπας

Οι ενδιαφερόμενοι ενήλικες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο με τον Δήμο Κυθρέας (τηλ. 22 438956) για να δηλώσουν ενδιαφέρον. Το Πρόγραμμα θα προσφερθεί δωρεάν εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και συγκροτηθεί η σχετική Ομάδα.

In the news
Load More