Δ. Λάρνακας: Ξεκινούν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια

Δ. Λάρνακας: Ξεκινούν αεροψεκασμοί για τα κουνούπια
Reading Time: < 1 minute

Ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους, θα διενεργήσει αεροψεκασμούς στην περιοχή των αλυκών (από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο) το Σάββατο 15/06/2019 από τις 6:00 π.μ. μέχρι τις 9:00 π.μ. για καταπολέμηση των κουνουπιών. Εναλλακτική ημερομηνία σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων θα είναι η Κυριακή, 16/06/2019 τις ίδιες ώρες.

Δείτε επίσης:  Δημοτικές ομάδες καταψήφισαν την αγορά υπηρεσιών για την Υπηρεσία Καθαριότητας στο Δήμο Πάφου

Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αρ. εγγραφής FD-1.

Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο παρακαλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Δείτε επίσης:  Σε μια λαμπρή τελετή παρουσιάστηκε η 5η ποιητική συλλογή του Δημάρχου Γερίου

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559 και 24816557.

In the news
Load More