Δ. Συλλούρης : Η αδελφοποίηση Πάφου-Herzliya ενισχύει τις φιλικές σχέσεις Κύπρου–Ισραήλ

Reading Time: 1 minute

Η αδελφοποίηση του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Herzliya του Ισραήλ αναδεικνύει και ενισχύει τις ήδη φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δήμων, ο κ. Συλλούρης είπε ότι η τελετή σηματοδοτεί την επιτυχή ολοκλήρωση μιας σημαντικής πρωτοβουλίας τόσο για την Κύπρο όσο και για το Ισραήλ, δεδομένων των εξαιρετικά κρίσιμων περιστάσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

“Η αδελφοποίηση από μόνη της αναδεικνύει και ενισχύει τις υφιστάμενες φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες δεν περιορίζονται στο κυβερνητικό ή κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά επεκτείνονται στο πλαίσιο των δημοτικών αρχών”, σημείωσε.

Δείτε επίσης:  Στην τελική ευθεία η δημιουργία οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης Πάφου

Ανέφερε ότι η συνεχής προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων αυτών “είναι αποτέλεσμα της κοινής βούλησης μας, του κοινού οράματος και των κοινών προσδοκιών”.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, πρόσθεσε, “η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αντανακλάται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο”, και εξέφρασε την ικανοποίηση του γι΄ αυτό.

Οι αδελφοποιήσεις, συνέχισε, αποτελούν πρωτοβουλίες που είναι πολύτιμες και απαραίτητες καθώς δημιουργούν τις βασικές προϋποθέσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας σε τομείς πέραν της ενέργειας και του τουρισμού, όπως είναι οι τομείς της νεολαίας, του πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών.

Δείτε επίσης:  Δ. Λακατάμιας: Υπέρ της μεταρρύθμισης υπό προϋποθέσεις

Εξέφρασε τη δέσμευση τόσο της εκτελεστικής όσο και της νομοθετικής εξουσίας για στήριξη και προώθηση αυτής της αδελφοποίησης και άλλων τέτοιων πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν πρωτίστως τους πολίτες των δύο χωρών και αντιμετωπίζουν τις αμοιβαίες ανησυχίες και προσδοκίες.
ΚΥΠΕ

In the news
Load More