Ειρήνη Γελαστού: «Το όραμά μου είναι μια πόλη ασφαλής για τους δημότες και κυρίως για τα παιδιά».

Reading Time: 2 minutes

 Με την απαξίωση και την αδιαφορία δεν αλλάζουμε τίποτα, απλώς επιτρέπουμε στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση να συνεχιστεί.

  1. K. Ειρήνη, τι είναι αυτό που σας ώθησε πραγματικά να εμπλακείτε στα κοινά του Δήμου σας;

Προέρχομαι από δυο οικογένειες βαθιά πατριωτών, αγωνιστών και ενεργά  εμπλεκόμενους στα κοινά. Μεγάλωσα ακούγοντας  ιστορίες από τον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. και τον πόλεμο του 1974 εναντίον του Τούρκου εισβολέα. Η εμπλοκή μου στα κοινά δεν ήταν επιλογή ή απόφαση, ήταν φυσική εξέλιξη.  Πάντα ένιωθα μέσα μου την ανάγκη να αφήσω στα παιδιά μου ένα κόσμο καλύτερο από αυτόν που μεγάλωσα εγώ, έτσι από τα σχολικά μου χρόνια είχα εμπλακεί στα κοινά. Ήθελα να βρίσκομαι στο κέντρο των αποφάσεων κι όχι να κοιτάω από μακρυά. Μαθήτρια Λυκείου ακόμη συμμετείχα ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λακατάμιας.  Η συμμετοχή μου στα κοινά από πολλές θέσεις είχε και έχει στόχο πάντα  το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες Λακατάμιας.

  1. Ποιο είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αυτή τη στιγμή;

Το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λακατάμιας είναι το οικονομικό. Τα τεράστια χρέη που έχουν μαζευτεί είτε από λανθασμένες κινήσεις που έγιναν στο παρελθόν, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα έσοδα του Δήμου δεν είναι πλέον αρκετά για να καλύψουν τα έξοδα του και την αποπληρωμή των χρεών του.

  1. Θεωρείτε ότι ο Δήμος Λακατάμιας μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα;

Είμαι σίγουρη ότι ο Δήμος Λακατάμιας όχι μόνο μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα αλλά του αξίζει να διεκδικήσει περισσότερα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους παγκύπρια, τόσο σε έκταση όσο και σε πληθυσμό, και έχει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

  1. Ποιο είναι το δικό σας όραμα για την Λακατάμια;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως έχω στόχο πάντα το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες Λακατάμιας. Το όραμά μου είναι μια πόλη ασφαλής για τους δημότες και κυρίως για τα παιδιά. Μια πόλη πιο καθαρή, με περισσότερο πράσινο και περισσότερους δημόσιους χώρους, εύκολα προσβάσιμους από όλους τους δημότες, για να μπορούν να περνούν ευχάριστες ώρες με τις οικογένειες τους, τα παιδιά τους, τους φίλους τους ή και μόνοι τους. Μια πόλη που ο κάθε ένας θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τα ταλέντα του και να πραγματοποιήσει τις ιδέες και τα ονειρά του.

  1. Είστε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λακατάμιας, πείτε μας λίγα λόγια για την δράση του;

Η δράση του συμβουλίου είναι καθαρά κοινωνική. Διοργανώνουμε εκδηλώσεις αθλητικού,πολιτιστικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ανέλαβα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λακατάμιας σε μια περίοδο που η οικονομική κατάσταση του Δήμου δεν επέτρεπε την επιχορήγηση του Συμβουλίου με τεράστια ποσά, όπως γινόταν στο παρελθόν. Έτσι η πρώτη μου έγνοια ήταν να οργανώσουμε δράσεις και εκδηλώσεις με όσο πιο λίγα έξοδα μπορούσαμε και αν ήταν δυνατόν με συνεργασίες που να επιτρέπουν να έχουμε και κάποια έσοδα.

  1. Οι νέοι απαξιώνουν την πολιτική, τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους νέους ψηφοφόρους της Λακατάμιας;

Όπως είπε κάποτε κι ο Τζορτζ Νέιθαν”Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς πολίτες που δεν πάνε να ψηφίσουν”. Ότι δεν μας αρέσει είναι στο χέρι μας, είτε με τη ψήφο είτε με τη δράση μας, να το αλλάξουμε. Με την απαξίωση και την αδιαφορία δεν αλλάζουμε τίποτα, απλώς επιτρέπουμε στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση να συνεχιστεί. Έχω πίστη στη νέα γενιά αυτού του τόπου, μπορούν να πετύχουν απίστευτα πράγματα, φτάνει να δράσουν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

In the news
Load More