Εκδηλώσεις στην κυπριακή παροικία του Μπέρμιγχαμ πραγματοποίησε ο Δήμος Αραδίππου

Δήμος Αραδίππου
Reading Time: 1 minute

Οι Κύπριοι απόδημοι στο Μπέρμιγχαμ του Λονδίνου εξέφρασαν την πίστη τους στον αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου και επαναβεβαίωσαν την αγάπη τους για τη γενέθλια γη και την προσήλωσή τους στις προγονικές αξίες και παραδόσεις, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποίησε εκεί ο Δήμος Αραδίππου.

Ανακοίνωση του Δήμου Αραδίππου αναφέρει ότι στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Αραδίππου η αυλή της Δεσποτείας» από τα μέλη της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου, Αργύρη Οικονόμου και Κυριάκο Τηλεμάχου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας του Μπέρμιγχαμ και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, Αναστάσιος Μένοικος.

Δείτε επίσης:  Προβλήματα από την καθυστέρηση στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Δερύνειας

Οι συγγραφείς αναφέρθηκαν στο ιστορικό και τη μεθοδολογία συγγραφής και έδωσαν μια συνοπτική εικόνα του περιεχομένου των εννέα κεφαλαίων του βιβλίου, που υπερβαίνει τις 850 σελίδες και περιέχει 700 και πλέον ιστορικές φωτογραφίες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος, Παύλος Κίτσης, η Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας, κ. Ιώ Λιανού, ο τέως Επίτιμος Πρόξενος, κ. Χριστόφορος Φιλιππίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυπριακής Εστίας κ. Ηλίας Κουμής, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Action for Cyprus, κ. Κυριάκος Ακαθιώτης, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κυριών κα. Φωτούλα Λύτρα και πλήθος αποδήμων.

Δείτε επίσης:  Η Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απλά λόγια

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η αποστολή του Δήμου Αραδίππου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Ευάγγελο Ευαγγελίδη παρέστη στη χοροεσπερίδα που οργάνωσε η Ελληνική Κυπριακή Εστία όπου τραγούδησε ο Λούκας Γιώρκας με τη συνοδεία ορχήστρας.

In the news
Load More