Ενώνουν δυνάμεις ενάντια στα ναρκωτικά οι Δήμοι Πάφου

Reading Time: 1 minute

Στην υπογραφή των συμβολαίων για την εφαρμογή προληπτικού κοινοτικού προγράμματος ενάντια στα ναρκωτικά προχώρησαν χθες οι τέσσερις Δήμοι της Επαρχίας Πάφου και η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων.

Τα συμβόλαια υπέγραψαν το πρωί στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου οι Δήμαρχοι Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου και Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή με τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Χρύσανθο Γεωργίου.

Το πρόγραμμα, αφορά την στήριξη, εκπαιδευτική ενίσχυση και δημιουργική απασχόληση στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και τη τέχνης σε παιδιά και εφήβους ηλικιών 8-15 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και των οικογενειών τους.

Δείτε επίσης:  Δημοτικός υπάλληλος με αναρρωτική άδεια πιάστηκε να εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία

Όπως αναφέρεται οι Δήμοι θα συμβάλουν οικονομικά με το ποσό των €5000 έκαστος, ενώ το υπόλοιπο κόστος ύψους € 7000 θα καλύψει η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, η οποία θα έχει την ευθύνη για το συντονισμό των Δήμων καθώς και για την ετοιμασία, σχεδιασμό και εφαρμογή του προγράμματος.

Δείτε επίσης:  Σίμος Ιωάννου: Την Κυριακή νικητής θα είναι η Αμμόχωστος

Η εξάρτηση των νέων από ουσίες στην Κύπρο και ιδιαίτερα στην Πάφο έχει εξελιχθεί σε ένα σοβαρό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια. Η χρήση ουσιών από την ηλικία του δημοτικού καταγράφει συνεχώς αύξηση, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην πρόληψη με παρεμβάσεις στο σχολικό περιβάλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

In the news
Load More