Εξελίξεις για συνενώσεις – Ο Δήμαρχος Λιβαδιών στηρίζει το σενάριο Αραδίππου – Λιβάδια

Reading Time: 2 minutes

Οι ζυμώσεις για την Μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Λάρνακα συνεχίζονται, με τις διαφωνίες να δίνουν και να παίρνουν. Ένα από τα πιθανά σενάρια προβλέπει τη συνένωση της Λάρνακας με τους Δήμους Δρομολαξιά- Μενεου και Λιβάδια.

Ο Δήμος Δρομολαξιάς- Μενεου τάχθηκε υπερ της συνένωσης με την Λάρνακα, με ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Από την άλλη ο Δήμος Λιβαδιών, τάχθηκε και αυτός υπέρ της συνένωσης με την Λάρνακα, όχι όμως με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά με πλειοψηφία 5-3. Οι διαφωνούντες ήταν ο Δήμαρχος Λιβαδιών, κ. Μάριος Αρμένη και δύο σύμβουλοι, οι οποίοι ευνοούν τη συνένωση του Δήμου με την Αραδίππου.

Ο Δήμαρχος Λιβαδιών με δηλώσεις στην aftodioikisi, θέλησε να διευκρινήσεις τους λόγους για τους οποίους ανεπιφύλακτα στηρίζει την προοπτική συνένωσης του Δήμου Λιβαδιών με το Δήμο Αραδίππου.

”Με αφορμή διάφορα πρόσφατα δημοσιεύματα αλλά και ψιθυρολογία που αναπτύσσεται εντός του Δήμου Λιβαδιών, θεωρώ αναγκαίο να διευκρινήσω κάποια σημεία.

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με τον οποιονδήποτε, κι αυτό το ξέρουν καλά όσοι με γνωρίζουν. Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσεται μια ψιθυρολογία αναφορικά με τη θέση μου όσον αφορά το νομοσχέδιο για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι στηρίζω ανεπιφύλακτα την προοπτική συνένωσης του Δήμου Λιβαδιών με το Δήμο Αραδίππου.

Δείτε επίσης:  Ο Επίτροπος Εθελοντισμού βράβευσε τους ‘’Μικρούς Εθελοντές’’

Τα τελευταία 20 χρόνια πρώτα σαν Κοινοτάρχης και μετά σαν Δήμαρχος, ενεργώντας υπερκομματικά και με γνώμονα τα συμφέροντα των Λιβαδιών, δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα σε κανένα να σχολιαστεί το άτομο μου ή ο Δήμος για οτιδήποτε. Διαχειρίστηκα μαζί με τα Κοινοτικά και μετά Δημοτικά μου Συμβούλια με σωφροσύνη και νοικοκυροσύνη και τα δύσκολα θέματα αλλά ακόμα και το τελευταίο σεντ που ξοδέψαμε.

Χωρίς ποτέ ο Δήμος μας να βρεθεί εκτεθειμένος ή να υπάρξουν δυσμενή σχόλια στα ΜΜΕ. Με βάση αυτά επιθυμώ να δημοσιοποιήσω τους λόγους για τους οποίους προσωπικά αλλά και μέσα από ένα δημοκρατικό πλαίσιο διαλόγου, τάσσομαι υπερ της συνένωσης του Δήμου μας με το Δήμο Αραδίππου. Αναγκάζομαι να το κάνω για να μπουν κάποια πράματα στη θέση τους, γιατί πιστεύω ότι έχω αυτό το δικαίωμα.”

Ανέφερε επίσης, ότι εδώ και επτά χρόνια οι υπηρεσίες των δυο Δήμων είναι συμπλεγματοποιημένες και είναι εύκολη η οποιαδήποτε συνένωση, αφού στην πράξη έχει ήδη συντελεστεί. Ο Δημοτικός Γραμματέας, Δημοτικός Μηχανικός, Δημοτικός Ταμίας και οι Τεχνικοί Μηχανικοί του Δήμου Αραδίππου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αναπληρωτές στο Δήμο Λιβαδιών και γνωρίζουν σε εξαιρετικό βαθμό την περιοχή και τα προβλήματα των δημοτών.

Δείτε επίσης:  Το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Λευκωσίας αρχίζει την επαναλειτουργία του

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών υποστήριξε την πιο πάνω θέση και μάλιστα ο Υπουργός ανέφερε ότι προτεραιότητα συνένωσης και οικονομικής ενίσχυσης θα έχουν οι υφιστάμενες συνενώσεις και συμπλεγματοποιήσεις.

Ένας τρίτος λόγος για τον οποίο στηρίζει την συνένωση των Λιβαδιών με την Αραδίππου αποτελεί το γεγονός ότι οι δυο Δήμοι έχουν κοινά σύνορα 15 km. Ο ένας Δήμος, όπως χαρακτηριστικά είπε, συμπληρώνει γεωγραφικά τον άλλον. Ενώ πρόσθεσε πως έχουν τα ίδια πληθυσμιακά και κοινωνικά χαρακτηριστικά, αφού είναι γειτονικοί πληθυσμοί, αστικοποιημένοι το τελευταίο διάστημα και προερχόμενοι από ένα αγροτοκτηνοτροφικό υπόβαθρο. Επίσης τόνισε, ότι οι πλειοψηφία των δημοτών των Λιβαδιών υποστηρίζουν τη συνένωση με τον Δήμο Αραδίππου.

Τέλος, αναφερόμενος στη μελέτη της Ένωσης Δήμων που ήταν η πιο εμπεριστατωμένη, υπογράμμισε ότι αυτή «κατέδειξε ότι ο Δήμος Λιβαδιών πρέπει να συνενωθεί με τον Δήμο Αραδίππου».

In the news
Load More