Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού (ΕΟΑ Λεμεσού) υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαρισαίων και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ, κ. Αθανάσιο Μαμάκο.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού κος Γιάννης Τσουλόφτας και ο Γενικός Διευθυντής κος Σωκράτης Μεταξάς υποδέχτηκαν και καλωσόρισαν την Αντιπροσωπεία της ΔΕΥΑΛ. Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου παρευρέθηκαν τα μέλη του Συμβουλίου του ΕΟΑ Λεμεσού.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η υπογραφή της ανανέωσης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΥΑΛ και του ΕΟΑ Λεμεσού, το οποίο επισφραγίζει τη συνέχιση μιας εποικοδομητικής και στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ τους. Η εν λόγω συνεργασία αποτελεί φυσική συνέχεια των στενών σχέσεων και της αλλαγής τεχνογνωσίας που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ της ΔΕΥΑΛ, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού (ΣΥΛ) και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ). Με την ανανέωση του Μνημονίου, επιδιώκεται η περαιτέρω ενίσχυση της ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σε ζητήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, με τελικό στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες τόσο της Λάρισας όσο και της Λεμεσού.
Της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας προηγήθηκε ξενάγηση των εκπροσώπων της ΔΕΥΑΛ στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού Δυτικής Λεμεσού, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τη λειτουργία του συστήματος, τις καινοτόμες τεχνολογίες που εφαρμόζονται καθώς και τη συμβολή του Εργοστασίου στη βιώσιμη διαχείριση υδάτινων πόρων στην περιοχή Λεμεσού.
Τα μέλη της Αντιπροσωπείας της ΔΕΥΑΛ που επισκέφθηκαν τον ΕΟΑ Λεμεσού είναι:
- Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΛ
- Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΛ
- Δημήτρης Σαββοργινάκης, Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΛ
- Νικόλαος Γκουγκουλιάς, Διευθυντής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ΔΕΥΑΛ