«Να προβληματιστεί διπλά», καλεί η ΣΕΚ την κυβέρνηση και να δώσει την πρέπουσα λύση όσον αφορά τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης (Ο.Χ.Σ.), ο οποίος, όπως αναφέρει, παραμένει «επικίνδυνα ακέφαλος».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ, σημειώνει ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός, για μια σειρά από λόγους δεν έχει ούτε γενικό διευθυντή, αφού ο τελευταίος αφυπηρέτησε προ έτους σχεδόν, ούτε διοικητικό συμβούλιο, αφού, όπως αναφέρει, το τελευταίο δυσκολεύεται να συνέλθει λόγω προβληματικής σύνθεσης.
Τα πιο πάνω και άλλα πολλά, αναφέρει, λέχθηκαν τον περασμένο Ιούλιο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου όμως, «η κατάσταση όπως παρουσιάστηκε προ διμήνου στο κοινοβούλιο εξακολουθεί να παραμένει ως έχει μέχρι σήμερα».
«Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Ένας κρατικός οργανισμός δεν μπορεί να μην έχει ούτε διεύθυνση, ούτε διοίκηση. Αυτό είναι απαράδεκτο, είναι και επικίνδυνο και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην απρόσκοπτη χρηματοδότηση της απόκτησης στέγης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ΣΕΚ καλεί εκ νέου, όπως έκανε και στις 13 Ιουλίου 2022, αναφέρει, την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, «που έχει εκ του χαρτοφυλακίου του την πολιτική ευθύνη για τη σωστή λειτουργία του Ο.Χ.Σ. να προβληματιστεί διπλά και σε συνεργασία με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου να δώσουν την πρέπουσα λύση».
Ο Ο.Χ.Σ., αναφέρεται, είναι ταγμένος από την ίδρυση του να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση της απόκτησης ιδιόκτητης στέγης, ιδιαίτερα από τους αδύναμους, «που δεν ήθελαν να βρεθούν στα πλοκάμια κάποιας εμπορικής τράπεζας».
«Δυστυχώς σήμερα με την ανοχή της κυβέρνησης και την ύποπτη σιωπή όλων των πολιτικών δυνάμεων άρχισε να χάνει την ανθρωποκεντρική του ταυτότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ευάλωτους και ιδιαίτερα τους νέους που βλέπουν το όνειρο τους για απόκτηση ιδιόκτητης στέγης να γίνεται απατηλό και να απομακρύνεται», προστίθεται.
Η ΣΕΚ λέει ότι «δεν πρόκειται ούτε να σιωπήσει ούτε να αδιαφορήσει για το θέμα του Ο.Χ.Σ. για το οποίο υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες».
Κλείνοντας, η ΣΕΚ διερωτάται εάν η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου έχει ακόμα ρόλο να διαδραματίσει.