Ζακχαίος και Μαυρογιάννης επιθεώρησαν τα έργα στο οδόφραγμα της Δερύνειας

Reading Time: 1 minute

Ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Επικεφαλής της ε/κ πλευράς στην Τεχνική Επιτροπή για τη Διάνοιξη Οδοφραγμάτων, Σώτος Ζακχαίος επισκέφθηκαν σήμερα, συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών και τεχνικούς των δημοσίων έργων, τον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες για διάνοιξη του οδοφράγματος στη Δερύνεια.

Ο κ. Ζακχαίος δήλωσε πως επιθεώρησαν τα έργα «ούτως ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το οδόφραγμα από τεχνικής πλευράς θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας». Ανέφερε επίσης ότι μίλησαν με τους τοπικούς άρχοντες στην περιοχή και πως η επιθεώρηση των έργων έγινε στην παρουσία εκπροσώπων της Αστυνομίας και του στρατού.

Δείτε επίσης:  Εκπρόσωπος: Οι δηλώσεις Ερντογάν μολύνουν την ατμόσφαιρα

Τα έργα είναι ουσιαστικά τελειωμένα στη δική μας την πλευρά, παραμένει να δούμε πότε θα τελειώσουν στη νεκρή ζώνη, είπε ο κ. Ζακχαίος, ο οποίος ανέφερε πως ανάλογη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιθεωρήσουν την πορεία των έργων στο οδόφραγμα της Λεύκας.

«’Ηδη το UNDP κατακύρωσε την προσφορά σε κοινοπραξία (consortium) Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων για να προχωρήσουν να κάνουν τα έργα και στη νεκρή ζώνη με λεφτά της ΕΕ», ανέφερε, σημειώνοντας πως το ίδιο γίνεται και στη Δερύνεια. Ο κ. Ζακχαίος υπογράμμισε πως από δικής μας πλευράς προχωρούμε και υλοποιούμε εκείνα που συμφωνήθηκαν από πλευράς των δυο ηγετών.

Δείτε επίσης:  Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της αγοράς φυσικού αερίου στην Κύπρο

Σημείωσε ακόμη πως την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής για τη Διάνοιξη των Οδοφραγμάτων

Υπενθυμίζεται πως το θέμα των οδοφραγμάτων είχε τεθεί κατά το δείπνο των ηγετών στις 16 Απριλίου και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει στη συνέχεια πως συζήτησαν ότι μέχρι την 1η Ιουλίου ενδεχόμενα να παραδοθεί το οδόφραγμα της Δερύνειας και περί τα μέσα Σεπτεμβρίου το οδόφραγμα που συνδέει τη Λεύκα με το Απλίκι.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More