Ζ. Αιμιλιανίδου: Η παραίτηση μου είναι στη διάθεση του Προέδρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αιμιλιανίδου
Reading Time: 2 minutes

Την άμεση παραίτηση της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου και την ανάληψη πολιτικών ευθυνών για τον θάνατο του 14χρονου μαθητή σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και τη διαχείριση της υπόθεσης από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ζήτησε η βουλευτής του ΑΚΕΛ Έλένη Μαύρου. Φιλοξενούμενη στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, τόνισε ότι η κοινωνία έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη της σε εκθέσεις και πορίσματα που αφορούν σε παρόμοιες υποθέσεις

”Καταγράψτε πόσες έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και πόσες έχουν καταλήξει σε πορίσματα και τι έγινε με τα πορίσματα. Εάν μπείτε στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου Δικαιωμάτων του Παιδιού θα δείτε καμιά δεκαπενταριά εκθέσεις για το δίκτυο κοινωνικής πρόνοιας, τις ελλείψεις και τα προβλήματα του. Ε και τι έγινε; Περιμέναμε την αναδιοργάνωση των ΥΚΕ και την είδαμε πριν από μερικούς μήνες. Κλείνει 6-7 χρόνια η κυρία Αιμιλιανίδου στο Υπουργείο. Η εκτίμηση από όλους είναι ότι είναι ανεπαρκές αυτό το σύστημα εκσυχρονισμού και αναδιοργάνωσης”.

Η κυρία Μαύρου τόνισε ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης δεν μπορεί να περιοριστεί στην εξαγγελία μιας έρευνας, “η οποία είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει, σε τι συμπεράσματα θα καταλήξει και τι θα γίνει με τα συμπεράσματα.”

“Εάν για κάτι έχει σοβαρή ευθύνη η κυρία Αιμιλιανίδου δεν έιναι μόνο για το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι γιατί παρέδωσε τη χάραξη της κοινωνικής πολιτικής σε ένα τόπο που μαστίζεται από κρίση, διάλυση του κοινωνικού ιστού, φτώχεια και περιθεριοποίηση, στο Υπουργείο Οικονομικών. Οτι γίνεται για τον κοινωνικό ιστό σε αυτό τον τόπο είναι υπό την κρίση του Υπουργείου Οικονομικών εάν χωρεί ή δεν χωρεί στους δείκτες της οικονομίας. Και για αυτό έχει ευθύνη η κυρία Αιμιλιανίδου”

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ έκανε λόγο για ευθυνοφοβία στον δημόσιο τομέα.

“Πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της η κυρία Αιμιλιανίδου. Ένας τομέας που έχει να κάνει με το αν είμαστε κράτος με ανθρώπινο πρόσωπο, αφέθηκε να καταρρεύσει. Δεν λέω, υπάρχουν και οι προσωπικές ευθύνες των επιμέρους λειτουργών, ο συντηρητισμός, η ευθυνοφοβία, η γραφειοκρατεία, ο συγκεντρωτισμός. Έχουμε ένα πλαισιο λειτουργίας που δεν λειτουργεί για να αλλάξουν τα πράγματα.”

alphanews.live

In the news
Load More