Ημερίδα για τους απόδημους του Καραβά διοργάνωσε ο κατεχόμενος δήμος

Reading Time: 1 minute

Με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των οργανωμένων συνόλων του Καραβά και των Σωματείων Απόδημων Καραβιωτών ΗΠΑ, Αγγλίας και Αυστραλίας καθώς και την εξεύρεση τρόπων στήριξης των απόδημων του Καραβά διοργανώθηκε ημερίδα στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών την περασμένη Δευτέρα , υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Προεδρίας, Φώτη Φωτίου.

Ανακοίνωση του Δήμου Καραβά αναφέρει ότι για το Σωματείο «Λάμπουσα» Νέας Υόρκης, μίλησε ο Κώστας Παπαπέτρου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, για τον Σύνδεσμο Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και Περιχώρων Λονδίνου, ο Χριστάκης Καριολής, Αντιπρόεδρος και για τον Σύλλογο Καραβά «Λάμπουσα» Αυστραλίας, η Ελευθερία Χατζηστεφάνου – Λαούτα, Πρόεδρος.

Δείτε επίσης:  Έρχονται 134 χώροι στάθμευσης σε λεωφ. Αγίου Ανδρέου και Καντάρας

Επίσης, για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής – Παράρτημα Κύπρου, οΠέτρος Πετρίδης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και για το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς», ο Χριστόφορος Χριστοδουλίδης, Πρόεδρος.

Στη συνέχεια έγινε εκτενής συζήτηση για τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Σωματεία των Καραβιωτών στο εξωτερικό και αναδείχθηκε το μεγάλο πρόβλημα προσέλκυσης των νέων στα Διοικητικά Συμβούλια, καθώς και η συμμετοχή τους στις διάφορες δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Καραβά, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, μετέφερε εισήγησή του για δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής με αποστολή, την από κοινού αντιμετώπιση των δυσκολιών που υπάρχουν στα οργανωμένα σωματεία των εκτοπισμένων του Καραβά, τον συντονισμό των δραστηριοτήτων τους και την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων.

Δείτε επίσης:  Η Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απλά λόγια

Σύμφωνα με την ανακοίνωση προγραμματίζεται όπως η Επιτροπή συνεδριάσει τις επόμενες μέρες στην Κύπρο με στόχο την εκτενέστερη ανάλυση των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση.

Η ημερίδα έκλεισε με δείπνο που παρατέθηκε στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών προς τιμή όλων των αποδήμων του κατεχόμενου Καραβά που είναι στην Κύπρο την περίοδο αυτή.

In the news
Load More