Αλλαγή ημερομηνίας – Η Λεωφ. Ακαδημίας μετονομάζεται σε Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη

Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη
Reading Time: < 1 minute

Η Λεωφόρος Ακαδημίας στην Αγλαντζιά μετονομάζεται σε Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς , με σχετική ανακοίνωση, σας προσκαλούν στην τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου Ακαδημίας σε Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των Λεωφόρων Αγλαντζιάς και Γλαύκου Κληρίδη, το Σάββατο 16 Νοέμβριου 2019 στις 11 πμ.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου, επισημαίνει πως θα ακολουθήσει δεξίωση μετά την τελετή.
Πληροφορίες: 22462058 και 22462233

Δήμαρχος Αγλαντζιάς Χαράλαμπος Πετρίδης

Δείτε επίσης:  Πέραν των 9.000 συμμετεχόντων βρέθηκαν στην μαζικότερη αθλητική γιορτή της πόλης του Ζήνωνα

Μια οφειλόμενη τιμή.

Η ομόφωνη απόφαση τίμησης του Γλαύκου Κληρίδη αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγλαντζιάς τον Νοέμβριο του 2013.

Ως προέκταση της απόφασης εκείνης και με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιστορικού Προέδρου προχωρούμε το Σάββατο 16/11 στις 11.00 στη μετονομασία μιας κεντρικής μας λεωφόρου, όπως αρμόζει, της Λεωφόρου Ακαδημίας σε Λεωφόρο Γλαύκου Κληρίδη.

Η απόφαση δεν διαταράσσει την καθημερινότητα των πολιτών καθώς στη Λεωφόρο Ακαδημίας δεν υπάρχουν οικίες. Όλες οι παρακείμενες οικίες έχουν υπηρεσιακό δρόμο με δικό τους αριθμό. Παράλληλα, η Ακαδημία συνεχίζει να τιμάται μέσα από την ονομασία του ομώνυμου πάρκου (πάρκο Ακαδημίας).

Δείτε επίσης:  Γ. Λιλλήκας: Δεν μπορεί να αναβάλλονται έργα εν αναμονή μεταρρύθμισης ΤΑ

Η απόφαση πάρθηκε με συμφωνία όλων των πολιτικών ομάδων εκτός μίας. Θεωρώ ότι το θέμα της τίμησης ενός εθνικής εμβέλειας ηγέτη με θετικό ιστορικό αποτύπωμα στη χώρα δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο κομματικής ή πολιτικής αντιδικίας. Αν κάτι μας διδάσκει η ιστορία για το μέλλον είναι η ανάγκη για συναίνεση, ενότητα και ανεκτικότητα.

In the news
Load More