Η πιο ασφαλής πόλη του κόσμου για το 2019

Ιαπωνία
Reading Time: 2 minutes

Όποια και αν είναι τα κριτήρια σας, ένα πράγμα είναι σίγουρο – θέλετε να πάτε κάπου όπου αισθάνεστε ασφαλείς.
Τι κάνει μια απόδραση σε ένα μέρος τέλεια; Μια επίσκεψη σε κάποιο μουσείο, μια περιήγηση στα αξιοθέατα, η δοκιμή τοπικών εδεσμάτων, το χαλάρωμα σε κάποιο ξεχωριστό μπαρ το βράδυ;

Όποια και αν είναι τα κριτήρια σας, ένα πράγμα είναι σίγουρο – θέλετε να πάτε κάπου όπου αισθάνεστε ασφαλείς.

Ο Δείκτης Ασφαλών Πόλεων (SCI) της Μονάδας Πληροφοριών του Economist Intelligence Unit 2019 έχει κατατάξει 60 προορισμούς σε όλο τον κόσμο από την άποψη της ψηφιακής, της υγειονομικής ασφάλειας και της προσωπικής ασφάλειας.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Τόκιο. Η πιο πυκνοκατοικημένη μητρόπολη στη Γη κερδίζει όλες τις άλλες πόλεις του κόσμου με 92 στα 100.

Δείτε επίσης:  19 Σεπτεμβρίου, μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε το πρώτο McDelivery® Night In στην Κύπρο, με exclusive δώρα

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 91,5/100 και μια άλλη ιαπωνική μητρόπολη, η Οζάκα, είναι τρίτη, με 90,9/100.

Πόλεις της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Αμστερνταμ και της Κοπεγχάγης, μπήκαν επίσης τα top 10, στις θέσεις τέσσερα και οκτώ αντίστοιχα.

Η μόνη αμερικανική πόλη που κατάφερε να μπει στην 10αδα ήταν η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον (7η θέση) ενώ το Σικάγο κατέλαβε την 11η θέση στον κόσμο.

Η κατανόηση της ασφάλειας των πόλεων έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση της SCI.

Με θέματα όπως η τρομοκρατία και η αλλαγή του κλίματος όλο και περισσότερο στο μυαλό των ανθρώπων, οι ερευνητές λένε ότι πλέον λαμβάνεται υπόψη η ικανότητα μιας πόλης να αντιμετωπίσει μια φυσική ή ανθρωπογενή καταστροφή.

Δείτε επίσης:  19 Σεπτεμβρίου, μένουμε σπίτι και γιορτάζουμε το πρώτο McDelivery® Night In στην Κύπρο, με exclusive δώρα

Οι πόλεις δεν χρειάζεται να είναι πλούσιες για να είναι ασφαλείς, αναφέρει η έκθεση, αν και αναγνωρίζει ότι οι πόλεις στις αναπτυσσόμενες χώρες τείνουν να εμφανίζονται χαμηλότερα στον κατάλογο.

Στην τελευταία θέση της κατάταξης (60) είναι το Λάγος της Νιγηρία, με βαθμολογία 38,1/100.

Επίσης, στις τελευταίες πέντε θέσεις είναι το Καράκας στη Βενεζουέλα, το Γιανγκόν στη Μιανμάρ, το Καράτσι στο Πακιστάν και η Ντάκα στο Μπαγκλαντές.

Οι ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου για το 2019, σύμφωνα με την SCI:

1. Τόκιο, Ιαπωνία
2. Σιγκαπούρη
3. Οζάκα, Ιαπωνία
4. Αμστερνταμ, Ολλανδία
5. Σίδνεϊ, Αυστραλία
6. Τορόντο, Καναδάς
7. Ουάσιγκτον, ΗΠΑ
8. Κοπεγχάγη, Δανία
9. Σεούλ, Νότια Κορέα
10. Μελβούρνη, Αυστραλία

Πηγή: CNN, huffingtonpost.gr

In the news
Load More