Η Σωτήρα στον δρόμο της ανάπτυξης

Reading Time: 2 minutes

του Γιώργου Τάκκα

Η αναβάθμιση της κοινότητάς μας σε Δήμο, το 2011, δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες και υποχρεώσεις για όλους μας. Παρά τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, λόγω της οικονομικής κρίσης και του περιορισμού της κρατικής χορηγίας, καταφέραμε να θέσουμε γερά θεμέλια για να γίνει η Σωτήρα ένας σύγχρονος Δήμος που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δημοτών της.

Θέσαμε από την πρώτη μέρα σε σωστές βάσεις τα οικονομικά του Δήμου μας. Ξοφλήσαμε τα δάνεια, περιορίσαμε τις σπατάλες, δημιουργήσαμε νέες πηγές εσόδων και αυξήσαμε τα έσοδα χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις στους δημότες. Σχεδιάσαμε και εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και αναπτύξαμε μηχανισμούς κοινωνικής αλληλεγγύης για να στηρίξουμε τους δημότες μας που είχαν ανάγκη. Προχωρήσαμε με την ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου και στην προώθηση εξειδικευμένων μορφών τουρισμού (γαμήλιος, θρησκευτικός). Δημιουργήσαμε γραφείο εξυπηρέτησης του δημότη, υλοποιήσαμε ουσιαστικά έργα υποδομής (δρόμους, πεζοδρόμια, χώρους στάθμευσης, ποδηλατοδρόμους κ.α.). Πετύχαμε σημαντική διεθνή διάκριση με την κατοχύρωση των τοπικών μας προϊόντων «Κολοκάσι Σωτήρας» και «Κολοκάσι-Πούλες Σωτήρας» ως πιστοποιημένα προϊόντα με ονομασία προέλευσης.

Δείτε επίσης:  Νέο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας στο Δήμο Κυθρέας

Θέσαμε τις βάσεις για ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα ενεργειών μας και πρωτοβουλιών που αναλάβαμε, το όραμα των κατοίκων της Σωτήρας για ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου γίνεται πραγματικότητα με την ανέγερση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Αγία Θέκλα. Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ιδιωτική επένδυση, αξίας €50 εκατ., η οποία πρόκειται να τονώσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα και να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες της Σωτήρας.

Στην πράξη πετύχαμε πολλά. Είναι όμως πολύ περισσότερα αυτά που πρέπει να κάνουμε. Το στοίχημα που καλούμαστε όλοι μαζί να κερδίσουμε είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί. Επιβάλλεται να παραμείνουμε στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου. Η κοινή μας προσπάθεια για ένα Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο πρέπει να είναι συνεχής. Δεν έχουμε περιθώρια να γυρίσουμε πίσω ή να παραμείνουμε στάσιμοι.

Δείτε επίσης:  Δημοτική Ομάδα ΑΚΕΛ για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αγίου Ανδρέου

Με αυτές τις σκέψεις, επαναδιεκδικώ το αξίωμα του Δημάρχου Σωτήρας. Το έργο της πενταετίας, οι γνώσεις και εμπειρίες μου, η αγάπη μου για τη Σωτήρα και τους ανθρώπους της, αλλά κυρίως η διάθεσή μου για ειλικρινή διάλογο και συνεργασία με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας, θα είναι τα εφόδια για να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία.

Ο Γιώργος Τάκκας είναι υποψήφιος Δήμαρχος Σωτήρας

In the news
Load More