Θ. Πυρίλλης: Η μαρίνα Παραλιμνίου σηματοδοτεί το μεγαλύτερο έργο για το Παραλίμνι

μαρίνα Παραλιμνίου
Reading Time: 2 minutes

Η μαρίνα Παραλιμνίου σηματοδοτεί για το Παραλίμνι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο αναπτυξιακής υποδομής, ανέφερε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, κατά τη επίσημη παρουσίαση του τελικού σχεδιασμού της μαρίνας που έγινε στη Λευκωσία.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «η επίσημη παρουσίαση του τελικού σχεδιασμού του έργου έγινε στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, του Υφυπουργού Τουρισμού και άλλων πολιτικών αξιωματούχων και συντελεστών. Το έργο αποτελεί ιδιοκτησία της PMV Maritime Holdings Ltd, σε συνεργασία με την J&P, Marina Projects και τη Nicolaides & Kontouris Metal company Ltd. Αρχιτέκτονας του έργου είναι ο βρετανικός οίκος Harper Downie Creative Architecture σε συνεργασία με τους Kythreotis Architects και την τοπιοτέχνηση θα κάνει ο οίκος Calmins».

Η μαρίνα Παραλιμνίου «θα διαθέτει 300 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών με όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης, χώρο υποδοχής για τους ιδιοκτήτες σκαφών και τα πληρώματά τους, καύσιμα, ειδικά καταστήματα εξοπλισμού σκαφών και αποκλειστική αστυνομία, τελωνείο και τμήμα της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης την ανέγερση 123 διαμερισμάτων, τριών επαύλεων και παραλιακό πάρκο, ενώ οι ιδιοκτήτες και το κοινό θα μπορούν να απολαμβάνουν υπηρεσίες από καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια».

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες του Δημάρχου Λεμεσού 14 – 21 Οκτωβρίου

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης στη δική του ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η μαρίνα Παραλιμνίου σηματοδοτεί για το Παραλίμνι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο αναπτυξιακής υποδομής, έργο ζωής, με ισχυρούς θετικούς οιωνούς, για εμπλουτισμό και εκσυγχρονισμό του τουριστικού προϊόντος, τόσο στον Δήμο Παραλιμνίου, όσο και στην επαρχία Αμμοχώστου. Η συνέργεια της μαρίνας Παραλιμνίου με την μαρίνα Αγίας Νάπας θα συνεισφέρει σημαντικά στη σύσταση μιας ενιαίας ζώνης ναυσιπλοΐας ολοκληρώνοντας έτσι τον στρατηγικό σχεδιασμό ναυτικού τουρισμού στην ανατολική πλευρά του νησιού μας» σημείωσε.

Ο κ. Πυρίλλης «ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία Νικολαΐδης και Κουντούρης ΛΤΔ και ειδικά στον Σταύρο Κουντούρη και τα παιδιά του Ανθούλη και Αντώνη οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά «συμπόρευσαν τα οράματά τους με τα δικά μας», την εταιρεία Ιωάννου και Παρασκευαΐδης που ανέλαβαν ως εργολάβοι, τους συμβούλους μηχανικούς Μarina Projects, τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Λακκοτρύπη και την Επιτροπή Μαρίνων για τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια. Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος με τις προσωπικές του παρεμβάσεις και ενέργειες συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή υλοποίηση της διαδικασίας του έργου».

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λευκωσίας βράβευσε σωματεία και αθλητές

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται επίσης ότι τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς «ακολούθησαν παρουσιάσεις που αφορούσαν στην κατασκευαστική δομή και αρχιτεκτονική σύνθεση του έργου καθώς και τη περιβαλλοντική μελέτη του έργου. Η μαρίνα Παραλιμνίου αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πόλο έλξης στην περιοχή ως έργο κομβικής εμβέλειας για τον Δήμο Παραλιμνίου και για την επαρχία Αμμοχώστου ευρύτερα, εφόσον θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού και στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, ενώ θα προσελκύσει επενδυτές και θα φέρει περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου».

In the news
Load More