Ιδιαίτερη τιμή για τη Γεροσκήπου η βράβευση για τη μείωση της διαφθοράς και ενδυνάμωση της διαφάνειας

Reading Time: 2 minutes

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης χαιρέτισε την επιλογή του Δήμου, από ανεξάρτητη επιτροπή της Οργάνωσης “Διεθνής Διαφάνεια” – Κύπρος, ως ο Δήμος που ξεχώρισε για την “Εφαρμογή καλής πρακτικής, πρωτοβουλίας και δράσης για τη μείωση της διαφθοράς και ενδυνάμωση της διαφάνειας που εφαρμόζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, 2015-2016”.

Ο κ. Παυλίδης, με σχετική ανακοίνωση, ανέφερε πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Γεροσκήπου και τον ίδιο προσωπικά, το γεγονός ότι η προσπάθεια που κατέβαλε για 5 χρόνια αξιολογήθηκε με άριστα, ανάμεσα σε όλους τους Δήμους και της Κοινότητες της Κύπρου.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί μας απονέμεται σε μια περίοδο που οι Αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης ταλανίζονται από πρωτοφανή σκάνδαλα, είπε. Ο Δήμος απέδειξε ότι υπηρετεί με συνέπεια και μεθοδικότητα τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια, πρόσθεσε.

Δείτε επίσης:  Ο τίτλος “Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού 2020” πάει Λεμεσό

Ο κ. Παυλίδης σημείωσε πως τη μεγάλη αλλαγή που κατάφερε στη Γεροσκήπου οι δημότες τη βλέπουν καθημερινά, αφού δόθηκε τέλος σε σπατάλες, σε αχρείαστες ενέργειες εντυπωσιασμού, σε αλόγιστες δαπάνες και δάνεια που φόρτωναν το Δήμο με τεράστια χρέη.

Αυτό ήταν το μέγιστο καθήκον μας σε μια περίοδο που οι πολίτες νιώθουν όσο ποτέ την απαξίωση των πάντων, συμπλήρωσε.

Κάλεσε επιπρόσθετα τους δημότες της Γεροσκήπου να τον αξιολογήσουν αντικειμενικά και δίκαια, να δουν και να αξιολογήσουν θετικά τη δουλειά που γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δήμο, σπάζοντας, κατά την έκφρασή του, το φαύλο κύκλο της κακοδιαχείρισης και εξασφαλίζοντας την προοπτική του Δήμου για συνέχιση της ανάπτυξής του.

Δείτε επίσης:  Επιμένει στην συνένωση με Σωτήρα και Λιοπέτρι ο Δήμος Αγίας Νάπας

“Οι δημότες μας, όπως κάθε Κύπριος φορολογούμενος, θέλουμε να γνωρίζουν ότι κάθε ευρώ που δαπανούμε στο Δήμο Γεροσκήπου, είναι πραγματική επένδυση για την ποιότητα ζωής”, είπε.

Πρόσθεσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πως από την ημέρα που εκλέγηκε Δήμαρχος προσπάθησε να είναι συνεπής στην πολύ απλή αρχή: να προσφέρει και να μιλάει με επιχειρήματα.

Η αναγνώριση της δουλειάς μας σε τέτοιο επίπεδο και η βράβευσή της από τη «Διεθνή Διαφάνεια» δείχνει ότι όντως είμαι συνεπής και θα συνεχίσω να είμαι και μετά την επανεκλογή μου, είπε ο κ. Παυλίδης.

ΚΥΠΕ/ΑυτοδιοίκησηCY

In the news
Load More