Ικανοποίηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας Λεωφ. Τσερίου για την νέα πρόταση

ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου
Reading Time: < 1 minute

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων και Καταστηματαρχών Λεωφόρου Τσερίου εκφράζει ικανοποίηση της για τον προτεινόμενο σχεδιασμό για τη Λεωφόρο Τσερίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η “καινούργια πρόταση θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο χωρίς να παραγνωρίζει και τη διέλευση των αυτοκινήτων. Αποτελεί μια πρακτική που έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία σε ευρωπαϊκές πόλεις, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στους χρήστες της. Οι χαμηλές ταχύτητες που προκύπτουν από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό θα προσφέρουν ασφάλεια στους κατοίκους και τους διερχόμενους».

Δείτε επίσης:  ΠτΔ: Σε τρεις βασικούς άξονες οι συνενώσεις

Η Λεωφόρος Τσερίου διατηρεί τον εμπορικό της χαρακτήρα και επιπρόσθετα με τη σκιά που θα προσφέρεται από την έντονη παρουσία των δέντρων, θα είναι πόλος έλξης για πεζούς, οικογένειες και ΑΜΕΑ, αφού ο όλος σχεδιασμός και η προσβασιμότητα των πεζοδρομίων θα το επιτρέπει, προστίθεται.

Δείτε επίσης:  Το Σάββατο η Χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Εμπορικό Κέντρο Λάρνακας

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας απευθύνει έκκληση στο Δημοτικό Συμβούλιο «να υπερψηφίσει τον προτεινόμενο σχεδιασμό ο οποίος βελτιώνει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καταστηματαρχών και διερχομένων της λεωφόρου, δίδοντας με αυτό τον τρόπο το έναυσμα για τον σχεδιασμό άνθρωποκεντρικών δρόμων».

In the news
Load More