Ιωάννου και Καρεκλάς για την προεδρία κατεχόμενων δήμων

Ιωάννου και Καρεκλάς για την προεδρία κατεχόμενων δήμων
Reading Time: < 1 minute

Τουλάχιστον δύο είναι οι δήμαρχοι οι οποίοι προτίθενται να διεκδικήσουν την προεδρία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων. Ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, θα διεκδικήσει την προεδρία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Δ.Σ. του δήμου Αμμοχώστου με ομόφωνη απόφαση προκρίνει την υποψηφιότητά του.

Ο άλλος ενδιαφερόμενος είναι ο Πέτρος Καρεκλάς, δήμαρχος δήμου Κυθρέας, ο οποίος είναι πρώτος αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων.

Επιπρόσθετα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι φορείς βολιδοσκοπούν τον ανεξάρτητο δήμαρχο Λύσης, Ανδρέα Καουρή, ώστε να κατέλθει ως υποψήφιος.

Δείτε επίσης:  Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης των ενετικών τειχών στη Λευκωσία

Η θέση του προέδρου της Επιτροπής κενώθηκε μετά τον πρόσφατο αιφνίδιο θάνατο του προέδρου της και δημάρχου Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανού. Είθισται επικεφαλής της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων να είναι ο δήμαρχος Αμμοχώστου, ως ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου δήμου, αλλά και για λόγους πολιτικής σημασίας.

Η εκλογή του προέδρου της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων θεμάτων, στην ημερήσια διάταξη της τακτικής συνεδρίας την προσεχή Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου. Οι εννέα δήμαρχοι των κατεχόμενων δήμων, Αμμοχώστου, Κυθρέας, Καραβά, Κερύνειας, Ακανθού, Λαπήθου, Λευκονοίκου, Λύσης και Μόρφου, θα κληθούν να επιλέξουν τον πρόεδρό τους. Σε περιπτώσεις που τελικά, οι υποψήφιοι είναι πέραν του ενός τότε θα πρέπει να γίνει ψηφοφορία.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λευκονοίκου συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Οι εννέα κατεχόμενοι δήμοι συγκροτούν την Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και λειτουργούν στο πλαίσιο της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Κύρια αποστολή της Επιτροπής είναι η διαφώτιση για το Κυπριακού και τους κατεχόμενους δήμους, εκτός και εντός συνόρων.
Αντωνία Λαμπράκη

In the news
Load More