Ο Δήμος Αγλαντζιάς, πιστός πλέον στον επιτυχημένο θεσμό του καρναβαλιού, διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά την Αποκριάτικη του Παρέλαση. Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι ότι το Καρναβάλι μεγαλώνει και περιλαμβάνει τριήμερες εκδηλώσεις που ξεκινούν από την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018.
Ο Δήµος Αγλαντζιάς έχει υιοθετήσει το πανανθρώπινο θέμα: «Γη: Ένας πολύχρωμος πλανήτης», για το φετινό του καρναβάλι, µε στόχο να περάσει διάφορα μηνύματα: της συνύπαρξης, της αποδοχής και του αλληλοσεβασμού ανθρώπων και περιβάλλοντος. Ο πλανήτης που µας φιλοξενεί, η γη µας, είναι ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων, ζώων και φυτών τα οποία οφείλουν να συνυπάρχουν αρμονικά.
Εμείς οι άνθρωποι έχουμε «καταφέρει» να χτίσουμε μεταξύ µας διαχωρισμούς, κατηγορίες και πάσης φύσης ταμπέλες. Οι διαχωρισμοί αυτοί το µόνο που καταφέρνουν είναι να µας χωρίσουν και όχι να µας ενώνουν σε µια κοινή προσπάθεια να παραδώσουμε τον πλανήτη το ίδιο, και ακόμα πιο όμορφο, στις επόμενες γενιές.