Κοινές δράσεις ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών σε Λάρνακα και Πάφο

Κοινές δράσεις ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών σε Λάρνακα και Πάφο
Reading Time: 1 minute

Με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ως μείζονα ζητήματα στην επικαιρότητα και με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών για την υποστήριξη και ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στην κυπριακή κοινωνία, ο Δήμος Λάρνακας και οι εταίροι του προχωρούν στην εφαρμογή του Έργου «Προγράμματα Ένταξης από Τοπικές Αρχές».

Την υπογραφή της Συμφωνίας Επιδότησης υπέγραψαν την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κωνσταντίνος Κυπριανού, ο Ανδρέας Λουκά, Αν. Δημοτικός Γραμματέας εκ μέρους του Δήμου Λάρνακας και η Άντρη Χριστοδουλίδου – Τσαρτσάλη η εκ μέρους του Δήμου Πάφου και του ΣΚΕ Γεροσκήπου.

Δείτε επίσης:  Δραστηριότητες Δημάρχου Λεμεσού 21 - 25 Οκτωβρίου

Το νέο πρόγραμμα, μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες απευθύνεται τόσο σε πρόσφυγες και μετανάστες για την ενημέρωση, εκπαίδευση και κοινωνική στήριξή τους, όσο και στον ντόπιο πληθυσμό για να καλλιεργήσει το αίσθημα του αλληλοσεβασμού και να καταπολεμήσει την αναπαραγωγή ρατσιστικών προκαταλήψεων και στερεοτύπων απέναντι στους υπηκόους τρίτων χωρών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαπολιτισμικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων των Υπηκόων Τρίτων Χωρών και συνεχείς δράσεις ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε επίσης:  Μεταρρύθμιση ΤΑ: Η Δερύνεια δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία παζαρέματος

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία(10%), με συνολικό προϋπολογισμό περί τις 100 χιλιάδες ευρώ και θα διαρκέσει 18 μήνες.

In the news
Load More