Κρέμασαν το ‘’Our Pafos’’ και προχωρούν με facebook

Reading Time: 2 minutes

Σε πρόσφατη δημοσίευση ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε την ηλεκτρονική επικοινωνία με τους δημότες μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Στόχος της εν λόγω επικοινωνίας είναι ο κάθε δημότης να μπορεί να αποστέλλει φωτογραφίες του σημείου στο οποίο υπάρχει λακκούβα σε δρόμους, συνοδευόμενες από ακριβή διεύθυνση και αριθμό για εύκολο εντοπισμό, ώστε το Συνεργείο Τεχνικών Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης του Δημότη, το οποίο συστάθηκε για τον σκοπό αυτό, να λαμβάνει άμεση δράση για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Στα αζήτητα η εφαρμογή “ourPafos – Βελτιώνω την Πόλη μου”

Η συγκεκριμένη εφαρμογή προτάθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο Πάφου κ. Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη το Νοέμβριο του 2016.

Το «ourPafos – Βελτιώνω την Πόλη μου» είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα αναφοράς καθημερινών προβλημάτων που δίνει στον κάθε ένα και στην κάθε μια το βήμα να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πόλης.

Δείτε επίσης:  Έρχονται 134 χώροι στάθμευσης σε λεωφ. Αγίου Ανδρέου και Καντάρας

 

Σε ανακοίνωση ο Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει ότι »Προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ανάρτηση του Δήμου Πάφου που καλεί τους Δημότες να αποστείλουν στο Inbox του φωτογραφίες και ακριβή διεύθυνση λακκούβων στην πόλη μας. Η έκπληξή μου βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμο εργαλείο, σχεδιασμένο ειδικά για αναφορά προβλημάτων στη διάθεση του Δήμου Πάφου το οποίο παραμένει στα αζήτητα (ενώ αγκαλιάστηκε και υιοθετήθηκε από άλλους Δήμους).

Πρότεινα και υλοποίησα την πλατφόρμα “ourPafos – Βελτιώνω την Πόλη μου” το Νοέμβριο του 2016, από τότε αναμένω να υιοθετηθεί από το Δήμο χωρίς καμιά απολύτως ανταπόκριση.

Είναι λυπηρό ο Δήμος να αναγνωρίζει τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία αλλά να αδυνατεί να κατανοήσει πλήρως τα μέσα που μας παρέχει. Αυτά προς προβληματισμό.

Δείτε επίσης:  Η Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απλά λόγια

Το «ourPafos – Βελτιώνω την Πόλη μου» είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα αναφοράς καθημερινών προβλημάτων που δίνει στον κάθε ένα και στην κάθε μια από εμάς το βήμα να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πόλης μας. Η πλατφόρμα επιτρέπει την κατηγοριοποίηση των αιτημάτων, αυτόματο εντοπισμό στίγματος στον Χάρτη, απευθείας αποστολή στο αρμόδιο τμήμα και –το κυριότερο- παρακολούθηση της εξέλιξης του αιτήματος μέχρι την τελική του επιδιόρθωση.

*Ήδη αρκετοί συμπολίτες μας λειτουργούν ως άμεσοι παρατηρητές και σχολιαστές των προβλημάτων του Δήμου χωρίς αποτέλεσμα όμως αφού τα αιτήματά τους δεν φτάνουν στα αρμόδια Τμήματα του Δήμου.»

 

Δείτε εδώ την εφαρμογή

In the news
Load More