Κ. Καδής: Στόχος η πύκνωση του δικτύου των Πράσινων Σημείων

πράσινα σημεία στη Λευκωσία
Reading Time: < 1 minute

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι μέσα στην επόμενη περίοδο να προχωρήσει σε μια ουσιαστική πύκνωση του δικτύου των Πράσινων Σημείων εξετάζοντας τις ανάγκες σε όλες τις περιοχές της ελεύθερης Κύπρου. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Πράσινο Σημείο Στροβόλου μαζί με τον Δήμαρχο Στροβόλου Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Ο κ. Καδής είπε ότι το Πράσινο Σημείο Στροβόλου είναι ένας χώρος ο οποίος θα έλεγα ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις νέες πολιτικές της Κυβέρνησης για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα μοντέλο που δίνει αξία ουσιαστικά στα απόβλητα και δεν τα θεωρεί ότι είναι υλικά που απλά πετάγονται, είναι υλικά που μπορεί να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για κάτι άλλο.

Δείτε επίσης:  Ο Δήμος Λευκονοίκου συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Ο Υπουργός είπε ακόμη ότι το Πράσινο Σημείο Στροβόλου είναι το 23ο Πράσινο Σημείο που λειτουργεί στην Κύπρο και αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Υπουργείου με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν, όπως είπε, ουσιαστικά και την ευθύνη της λειτουργίας των Πράσινων Σημείων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι σε αυτή την εποχή της κυκλικής οικονομίας τα Πράσινα Σημεία είναι άκρως απαραίτητα, για αυτό και εδώ και μερικές βδομάδες έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους, προσθέτοντας ότι στην επαρχία Λευκωσίας λειτουργούν οκτώ Πράσινα Σημεία με αυτό εδώ του Στροβόλου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της μείζονος Λευκωσίας.

Δείτε επίσης:  Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης των ενετικών τειχών στη Λευκωσία

Επίσης, εξέφρασε την ανάγκη μέσα στους επόμενους μήνες να προγραμματίσει το αρμόδιο Υπουργείο το σχεδιασμό και άλλων Πράσινων Σημείων για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της πόλης μας.

«Αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο υπογράμμισε ο Δήμαρχος Στροβόλου, είναι ότι βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μας και βλέπουμε ότι οι δημότες μας έρχονται ολοένα και περισσότεροι εδώ να φέρουν τα οικιακά τους απόβλητα», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More