Λευκωσία: Ολοκληρώνεται σύντομα η Κωστάκη Παντελίδη

Reading Time: 1 minute

Την ευαρέσκειά εκφράζει ο Δήμος Λευκωσίας για την ενεργοποίηση των δημοτών και το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τα τεκταινόμενα στην πόλη.

Το έργο της οδού Κωστάκη Παντελίδη ολοκληρώνεται σύντομα.

Η οδός αναβαθμίστηκε με πρωτοβουλία του Δήμου και συνδέθηκε με το έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας, το οποίο επίσης ολοκληρώνεται σύντομα.

Το γεγονός, σημειώνει ο Δήμος Λευκωσίας ότι, ‘’ο νέος σχεδιασμός της οδού Κωστάκη Παντελίδη (παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε η υπηρεσία του Δήμου για αυτόν αρχικά) τελικά αρέσει στους συμπολίτες μας. Παρόμοιος σχεδιασμός υλοποιείται σήμερα στην οδό Στασικράτους στο πλαίσιο του έργου Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου.’’

Δείτε επίσης:  Προβλήματα από την καθυστέρηση στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Δερύνειας

Ο Δήμος παραμένει προσηλωμένος στη στρατηγική του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας Λευκωσίας.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε, προσθέτει, να κάνει κάτι διαφορετικό αφού πρώτος το ανέδειξε και βάσει αυτού υλοποιεί σειρά έργων βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας. Τα έργα κατασκευής δρόμων και πεζοδρομίων στις γειτονιές (Άρθρο 17) και τα αναπτυξιακά έργα που έχουν εκτελεστεί και θα συνεχίσουν να εκτελούνται στο κέντρο της πόλης (εμπορικό τρίγωνο, Καλλιπόλεως, ποδηλατοδρόμοι, δίκτυο μικρών λεωφορείων, υπόγειος χώρος στάθμευσης Ομήρου, ανάπλαση χώρου παλαιού ΓΣΠ κ.α.), είναι έργα ανθρωποκεντρικά με βασική συνιστώσα την επαυξημένη οδική ασφάλεια και την αλλαγή νοοτροπίας προς έναν σύγχρονο τρόπο μετακίνησης.

Δείτε επίσης:  Η Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απλά λόγια

Τέλος, σημειώνει ότι, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητήσουν το αίτημα για πεζοδρομοποίηση της οδού Κωστάκη Παντελίδη. Η συζήτηση θα γίνει στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δήμου λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις όλων των επηρεαζόμενων συμπολιτών μας.

In the news
Load More