Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο HoCare High Level Political Dissemination Event

HoCare
Reading Time: 2 minutes

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η διοργάνωση του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου στη Λευκωσία με τίτλο: “HoCare High Level Political Dissemination Event”.

Το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας (ΑΝΕΛ) και το Υπουργείο Υγείας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κου Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου περιλάμβανε χαιρετισμούς από τους: κ. Χρίστο Πιτταρά, Πρόεδρο της ΑΝΕΛ και Δήμαρχο Λατσιών, κα Κωνσταντία Κωνσταντίνου, εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης, κο Ιερόθεο Παπαδόπουλο, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και κο Ανδρέα Ξενοφώντος, Διευθυντή της Διεύθυνσης Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας (εκ μέρους του Υπουργού).

Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση των στόχων και των αποτελεσμάτων του προγράμματος Interreg Europe από την κα Mar Martin, Υπεύθυνη πολιτικής της Κοινής Γραμματείας. Στη συνέχεια, έγινε μια σύντομη γενική παρουσίαση του έργου HoCare από τον συντονιστή του έργου, κ. Ελευθέριο Λοΐζου, εκ μέρους του Συντονιστή Εταίρου (Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας – ΑΝΕΛ) και μια σύντομη παρουσίαση σχετικά με τη διαδικασία ανταλλαγής εμπειριών από τον κ. Michal Stephan, συντονιστή του Πακέτου Εργασίας 3 εκ μέρους του Κέντρου Καινοτομίας – DEX της Τσεχίας. Κατά το κύριο μέρος της εκδήλωσης, όλοι οι εταίροι παρουσίασαν τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων του έργου HoCare σε σχέση με τις βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν σε επίπεδο πολιτικής στις περιφέρειες τους.

Δείτε επίσης:  Ενώπιον Δημάρχων Λευκωσίας το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

Επίκεντρο αναφορών κατά τη διάρκεια των ομιλιών και των παρουσιάσεων ήταν το υψηλό επίπεδο ποιοτικής υλοποίησης του έργου HoCare, προϊόν εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων και του υψηλού επιπέδου επιτυχίας του έργου στην έμπρακτη βελτίωση των στοχευόμενων περιφερειακών εργαλείων πολιτικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη από τις 8 Ευρωπαϊκές περιφέρειες που εκπροσωπούνται στο εταιρικό σχήμα καθώς επίσης εκπρόσωποι τοπικών αρχών, τοπικών ΜΚΟ, πανεπιστημίων και ιδιωτικών φορέων.

Δείτε επίσης:  Έρχονται 134 χώροι στάθμευσης σε λεωφ. Αγίου Ανδρέου και Καντάρας

Τι είναι το HoCare;

Η γήρανση του πληθυσμού αποτελεί πρόκληση για όλες τις περιφέρειες της ΕΕ. Αλλά ταυτόχρονα σημαίνει επίσης μια ευκαιρία για ανάπτυξη και απασχόληση, καθώς δημιουργείται μεγάλη δυνατότητα για την παροχή καινοτόμων λύσεων για την κατ ‘οίκον φροντίδα. Η κοινή πρόκληση σε όλες τις περιοχές της HoCare είναι η απροσδόκητη δυνατότητα για καινοτομία στον τομέα αυτό.

Συνολικά, στο πλαίσιο του έργου HoCare θα οργανωθούν 3 διεθνή θεματικά εργαστήρια που θα καλύπτουν το καθένα ένα θεματικό υπο-στόχο του προγράμματος HoCare.

Στόχος του σχεδίου HoCare είναι να ενισχυθεί η παροχή καινοτόμων λύσεων για την κατ ‘ οίκον φροντίδα στις περιφερειακές αλυσίδες καινοτομίας μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας των φορέων στο περιφερειακό σύστημα καινοτομίας με την προσέγγιση Quadruple-helix

In the news
Load More