Με Στέφανο Κορκολή και Γιάννη Πλούταρχο το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

Reading Time: 3 minutes

Ο Διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής και ο Γιάννης Πλούταρχος, ένας από τους πιο αγαπητούς λαϊκούς τραγουδιστές της εποχής μας είναι οι καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει φέτος το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Στέφανος Κορκολής θα παρουσιάσει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019, στις 9.00μ.μ μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη τη μουσική παράσταση, «Η Μουσική είναι Μία» όπου θα ταξιδέψει το κοινό με τις ορχηστρικές συνθέσεις του και τα υπέροχα δικά του τραγούδια που όλοι αγάπησαν όπως («Στους πέντε ανέμους», «Σκόνη και θρύψαλα», «Σε έχω ερωτευθεί», «Ο ΄Αγγελος μου», «Δεν είσαι εδώ», «Σβήσε το φεγγάρι» και πολλά άλλα) στον πλούσιο μουσικό του κόσμο.

Ο Γιάννης Πλούταρχος, με τη γνήσια λαϊκή του φωνή θα παρουσιάσει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στις 9.00μ.μ μια μουσική βραδιά με αγαπημένα τραγούδια του, τόσο παλαιές όσο και καινούργιες του επιτυχίες. Το καλό παιδί του Ελληνικού τραγουδιού όπως είναι ευρέως γνωστός έχει κερδίσει το κοινό με την ερμηνεία του, την ξεχωριστή φωνή του αλλά και το ήθος του ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος.

Πέρα από τις δύο μεγάλες συναυλίες το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης προεόρτια εκδήλωση στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» (Πέμπτη, 26/09) από το Πρόγραμμα «Αθλητισμός για όλους» με τίτλο «Θα τραγουδήσω, θα χορέψω, θα γυμναστώ με τον τρόπο πάντα το σωστό», η οποία είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στον εθελοντισμό και τον αθλητισμό. Συμμετέχουν τμήματα των ομάδων ΑΓΟ Αμμοχώστου, το ΣΚΕ Ξυλοτύμπου και στο καλλιτεχνικό μέρος συμμετέχουν η χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Πολιτιστικός ΄Ομιλος «Ανεμόεσσα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ανάδυση Παραλιμνίου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #Be Active.

Δείτε επίσης:  Η Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απλά λόγια

Επίσης, θα διεξαχθεί μεγάλη παράσταση, ένα υπερθέαμα Κινεζικού Πολιτισμού με τίτλο «Αγκαλιάστε την Guangzhou της Κίνας και την Αγία Νάπα της Κύπρου»: Κίνα- Κύπρος Διπλωματικές Σχέσεις για 48 χρόνια και 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουρισμού και Πολιτισμού Κίνας-Κύπρου «Belt and Road» (Παρασκευή, 27/09), δύο μουσικοχορευτικές παραδοσιακές παραστάσεις, «Σεργιάνι στην Παράδοση» (Παρασκευή, 27/09) και «Χρώματα και Πινελιές της Αγιάνναπας Παράδοσης» (Κυριακή, 29/09) από το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου, τον Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Αγίας Νάπας, και την Χορευτική και Μουσική Ομάδα Ενηλίκων Δήμου Αγίας Νάπας.

Πριν από τις τελετές έναρξης (27/09) και λήξης (29/09) θα διεξαχθούν παρελάσεις κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου των μουσικοχορευτικών ομάδων που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ και θα ηγούνται Φιλαρμονικές.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα τιμηθεί την Κυριακή (29/09) από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος θα παραστεί και θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις της Κυριακής, ο κ. Κίκης Κωνσταντίνου με τον τίτλο «Διαχρονικός Πολίτης της Αγίας Νάπας» για την διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Αγίας Νάπας.

Πέρα του καλλιτεχνικού προγράμματος το κοινό θα μπορεί να θαυμάσει τις διάφορες εκθέσεις που θα εκτίθενται στους εσωτερικούς χώρους και στο προαύλιο του Μοναστηριού και καλύπτουν όλο το ευρύ φάσμα της εικαστικής δημιουργίας κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών, όπως «Η Μικρή Σαλαμίνα στην Αγία Νάπα» του Φίλιππου Γιαπάνη, «Η Κύπρος του Χθες και Σήμερα σε μικρά έργα ζωγραφικής, χαρακτικά και αντίγραφα» της Γκαλερί «Διαχρονική» οι εκθέσεις φωτογραφίας των κατεχόμενων πόλεων μας «Αμμόχωστος Πόλη Φάντασμα» η «Πολιτιστική κληρονομιά της Κερύνειας: «Σύληση και καταστροφή» που ευγενώς παραχώρησαν οι κατεχόμενοι Δήμοι της Αμμοχώστου και Κερύνειας (οι δύο εκθέσεις των κατεχόμενων Δήμων θα εκτίθενται στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα») και η έκθεση φωτογραφίας του Δήμου Αγίας Νάπας «Η Αγία Νάπα του χθες και του σήμερα».

Δείτε επίσης:  Ενώπιον Δημάρχων Λευκωσίας το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

Εκτός από τις εικαστικές εκθέσεις θα υπάρχουν επίσης, η έκθεση Γεωργικών προϊόντων και λουλουδιών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, της Κυπριακής Χειροτεχνίας του Υπουργείου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού, του Τμήματος Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Συγκοινωνιών και ΄Εργων με θέμα την «Παραδοσιακά επαγγέλματα», έκθεση από χάρτες και χαρακτικά από τις συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου και του Τμήματος Δασών με θέμα «Χλωρίδα, Πανίδα και Περιβάλλον της Κύπρου». Το Αγροτόσπιτο θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος και θα είναι πλήρη εξοπλισμένο με παραδοσιακά έπιπλα, γεωργικά εργαλεία και με οικιακή διακόσμηση ενός παραδοσιακού κυπριακού σπιτιού.

Στην αυλή του Αγροτόσπιτου θα διεξάγονται επιδείξεις διαφόρων οικιακών, αγροτικών και γεωργικών ασχολιών όπως παρασκευή ζιβανίας, χαλλουμιών μακαρονιών, παστών, ψωμιού και παλουζέ. Θα διεξάγονται επίσης, επιδείξεις παραδοσιακών τεχνών όπως ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, γάνωμα, μεταξουργία, δερματοτεχνία, καλαθοπλεκτική, αγγειοπλαστική και άλλα.

΄Ολες οι εκδηλώσεις του 35ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας θα πραγματοποιηθούν στην εξέδρα της Κεντρικής Πλατείας και στους χώρους γύρω από το Μοναστήρι, εκτός από την προεόρτια εκδήλωση (26/09) η οποία, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Μουσείου «Θάλασσα».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

In the news
Load More