Με τεράστια επιτυχία διενεργήθηκε το 3ο φεστιβάλ Αθηενίτικων προϊόντων

φεστιβάλ Αθηενίτικων προϊόντων
Reading Time: 1 minute

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο παγκόσμιο φεστιβάλ Αθηενίτικων προϊόντων, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμος Αθηένου «η επιτυχία ήταν εμφανώς μεγαλύτερη από τα προηγούμενα δυο φεστιβάλ».

Σημειώνεται επίσης ότι «από τις 10:30 π.μ μέχρι τις 11 μ.μ η Αθηένου υποδέχτηκε περίπου 20.000 επισκέπτες από όλη την Κύπρο, ντόπιους αλλά και τουρίστες». «Ανάμεσα τους ο πρόεδρος της βουλής των αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ Νίκολας Παπαδόπουλος με τη σύζυγο του, ο πρέσβης της Σλοβακίας στην Κύπρο Jan Scoda, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γεωργίου κ.α»

Υπενθυμίζεται ότι «οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν από την τεράστια ποικιλία των Αθηενίτικων προϊόντων που εκτέθηκαν, να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

Δείτε επίσης:  Η Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απλά λόγια

Με την σχετική ανάρτηση του, ο Δήμος Αθηένου, ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στην τεράστια επιδικία του φεστιβάλ ο καθένας στον τομέα του.

Ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς, σε ομιλία του στα πλαίσια του φεστιβάλ, ανέφερε ότι «παρά την κατοχή του 80% της εύφορης γης του Δήμου από τα τουρκικά στρατεύματα, οι κάτοικοι συνεχίζουν να δημιουργούν και έφτασαν την Αθηένου, στο σημείο να παράγει ένα σημαντικό μέρος της Παγκύπριας παραγωγής σιτηρών και να κατέχει σχεδόν το μισό της Παγκύπριας κτηνοτροφίας, με παράλληλη ραγδαία ανάπτυξη στους τομείς της γαλακτοβιομηχανίας, της αρτοποιίας και του εμπορίου». Τόνισε πως «αυτή την ανάπτυξη και την πρόοδο της Αθηένου προβάλλει κάθε χρόνο ο Δήμος με το φεστιβάλ του».

Δείτε επίσης:  Έρχονται 134 χώροι στάθμευσης σε λεωφ. Αγίου Ανδρέου και Καντάρας

Παράλληλα, ο κ. Καρεκλάς, ανακοίνωσε τη διενέργεια του 4ου Παγκύπριου φεστιβάλ Αθηενίτικων προϊόντων, στον ίδιο χώρο, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2019.

Ο Υπουργός Οικονομικών κ Χάρης Γεωργιάδης, αφού συγχάρηκε τον Δήμο για την εντυπωσιακή διοργάνωση του, ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα από την ημικατεχόμενη Αθηένου και την στηρίζει έμπρακτα».

In the news
Load More