Με Τσίγκη ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ στον δήμο του Στροβόλου

Reading Time: 2 minutes

Την προσεχή Τετάρτη σε επίπεδο Κεντρικής Επιτροπής οριστικοποιείται το ξεκαθάρισμα του τοπίου για τις δημοτικές εκλογές από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Τις επόμενες μέρες εντατικοποιούνται οι διεργασίες μεταξύ των ηγεσιών του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ με στόχο τη σύμπηξη όσο το δυνατόν πιο πλατιάς συνεργασίας που να ενισχύεται κατά τόπους και με άλλες δυνάμεις.   Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος ανταλλάζουν σε τακτική βάση απόψεις και σε μεγάλο βαθμό έχουν καταλήξει σε ποιους δήμους θα υπάρξει συνεργασία.

Από τους μεγάλους δήμους, η Πάφος καταλήγει στην ΕΔΕΚ μετά και την άρνηση του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Χρίστου Πατσαλίδη να είναι υποψήφιος, και η Λάρνακα στο ΔΗΚΟ. Επικρατέστερος υποψήφιος για την Πάφο είναι το στέλεχος της ΕΔΕΚ Άκης Χρυσόμηλος και στη Λάρνακα το στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλέξης Μιχαηλίδης, του οποίου η υποψηφιότητα έχει ήδη εξασφαλίσει την στήριξη του ΔΗΣΥ.

Δείτε επίσης:  Τμήμα Αρχαιοτήτων: Δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στο αρχαίο Ιδάλιο

Η δηκοϊκή ηγεσία δεν αποκρύβει την ενόχλησή της για την Πινδάρου και τη σπουδή να επιλέξει τον Αλέξη Μιχαηλίδη προτού ληφθεί απόφαση από το ΔΗΚΟ, αλλά αυτό δεν διαφοροποιεί τις προθέσεις της.   ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ τα έχουν βρει και στους πλείστους δήμους της Λευκωσίας. Στην πρωτεύουσα και οι δύο στηρίζουν τον Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη. Στον Στρόβολο θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του δηκοϊκού Χρίστου Τσίγκη, ευελπιστώντας σε εκλογή με διάσπαση των ψήφων του ΔΗΣΥ μεταξύ του επίσημου υποψηφίου Λάζαρου Σαββίδη και του «αντάρτη» Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Το ΑΚΕΛ θα κατέλθει αυτόνομα.

Ενδιαφέρον επιδεικνύει ο επικεφαλής του τομέα τοπικής αυτοδιοίκησης Σταύρος Γερολατζίτης.   Σε τρεις δήμους στήνεται τριμερής συνεργασία με τη συμβολή και του ΑΚΕΛ. Στην Αγλαντζιά θα στηριχθεί ο δηκοϊκός δήμαρχος Κώστας Κόρτας που διεκδικεί επανεκλογή. Στον δήμο της Έγκωμης ασκούνται πιέσεις στον πρόεδρο της τοπικής του ΔΗΚΟ, Σπύρο Παναγή, να είναι κοινός υποψήφιος του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ.

Δείτε επίσης:  Χριστούγεννα στα Λιβάδια με πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα

Στα Λατσιά θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Κυριάκου Παρπούνα που προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς. Στο Γέρι θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Νεόφυτου Παπαλαζάρου, στελέχους του ΑΚΕΛ.   ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ θα στηρίξουν τον εδεκίτη υποψήφιο στον δήμο της Λακατάμιας, δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Πιερίδη. Εδεκίτης υποψήφιος θα στηριχθεί και στον δήμο του Αγίου Δομετίου όπου βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση.

Υποψήφιοι από τον χώρο της ΕΔΕΚ θα στηριχθούν και στα Λεύκαρα και την Αθηένου χωρίς να αποκλείεται ενίσχυση και από το ΑΚΕΛ. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα στηρίξει το ΔΗΚΟ θα «κλειδώσουν» τις θέσεις τους μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

philenews.com

In the news
Load More