Μικρός Αντώνης: Τιτάνιες προσπάθειες για μετάβαση στη Βοστώνη

Υγείας
Reading Time: < 1 minute

Σε δηλώσεις της στον Αντέννα η Γενική Διευθύντρια του Υπ. Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλάι της οικογένειας προκειμένου το παιδί να λάβει αυτή την ενδεδειγμένη θεραπεία ωστόσο παρά τις προσπάθειες να γίνει αυτή η γονιδιακή θεραπεία στην Κύπρο, αυτό δεν κατέστη δυνατό για λόγους τεχνογνωσίας αλλά και νομικούς καθώς εκκρεμεί η άδεια κυκλοφορίας του συγκεκριμένου φαρμάκου στην Ευρώπη.

Νοσοκομείο στη Βοστώνη άναψε πράσινο φως για την μετάβαση του Μικρού Αντώνη

Δείτε επίσης:  Οι 20 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο - Ελληνικός δρόμος στην 14η θέση

Η κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι την Πέμπτη 5/9 ενημερώθηκε για την μη επιτυχή έκβαση της προσπάθειας να γίνει η θεραπεία στην Κύπρο και η μόνη διέξοδος ήταν η αποστολή του μικρού, σε εξειδικευμένο κέντρο στην Αμερική για την λήψη του φαρμάκου την οποία όπως ανέφερε, ανέλαβε ο Τομέας Επιδοτούμενων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, η κ. Γιαννάκη είπε πως από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος ο αγώνας για εξασφάλιση ραντεβού σε εξιδεικευμένο κέντρο της Αμερικής καθώς το παιδί πρέπει να λάβει την θεραπεία του πριν τις 4/10/2019 που θα κλείσει τα δύο του χρόνια.

Δείτε επίσης:  Οι 20 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο - Ελληνικός δρόμος στην 14η θέση

Τέλος, σημείωσε ότι έχουν ολοκληρώθεί όλες οι ιατρικές, αιματολογικές εξετάσεις και πως υπάρχει συντονισμός τόσο με την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αμερική αλλά και συνεργασία με την οικογένεια και πρόσθεσε πως η διαδικασία βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά καλό δρόμο και μέχρι την Δευτέρα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες.
ant1.com.cy

In the news
Load More