Μουσική πανδαισία από την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου

Συμφωνική Ορχήστρα
Reading Time: < 1 minute

Συναυλία παρουσίασε η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, η οποία έλαβε θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα από το ακροατήριο.

Οι νεαροί μουσικοί της Σ.Ο.Ν.Κ., μετά από προετοιμασία 11 ημερών στην Θερινή Ακαδημία στο Τρόοδος, ερμήνευσαν ένα απαιτητικό πρόγραμμα με έργα των M. Glinka (Εισαγωγή στην όπερα «Ρουσλάν και Λουντμίλα»), H. Wieniawski (2ο κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε ελάσσονα) και P.I. Tchaikovsky (5η Συμφωνία). Την ορχήστρα διηύθυνε ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, Δρ. Γιώργος Κουντούρης.

Δείτε επίσης:  Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης των ενετικών τειχών στη Λευκωσία

Σολίστ στο κοντσέρτο του Wieniawski, η 12-χρονη υπότροφος της Ακαδημίας της Σ.Ο.Ν.Κ., Έλα Καλλίδη, η οποία καταχειροκροτήθηκε για τις δεξιοτεχνικές και ερμηνευτικές της ικανότητες.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ορχηστρών Νέων (EFNYO), και μέσω του προγράμματος musicXchange, καλωσόρισε στο δυναμικό της για αυτή την συναυλία, 8 μουσικούς από την Ευρώπη, οι οποίοι προετοιμάστηκαν μαζί με τα μέλη της στην Θερινή Ακαδημία στο Τρόοδος, ενώ ένεκα της συνδιοργάνωσης με το Ρωσικό Επιστημονικό και Πολιτιστικό Κέντρο, φιλοξενήθηκαν 3 νεαροί μουσικοί και από τη Ρωσία.

Δείτε επίσης:  Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης των ενετικών τειχών στη Λευκωσία

Η ορχήστρα το 2019 θα παρουσιάσει τρεις παραστάσεις σε συνεργασία με το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας στις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

In the news
Load More