Μουσιούττας για συνενώσεις: Ίσως προταθούν αλλαγές

Reading Time: < 1 minute

Ο κ. Μουσιούττας, αναφερόμενος στις προτάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για την Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε πως οδεύουμε προς την σωστή κατεύθυνση. Διευκρίνισε πως οι προτάσεις δεν είναι τέλειες, όμως όσα έχουν ενταχθεί στα τρία νομοσχέδια είναι αρκετά καλά.

Σημείωσε πως αν και πολλές από τις προτάσεις του Υπουργού είναι εισηγήσεις οι οποίες έχουν προταθεί και υιοθετηθεί από το ΔΗΚΟ, όπως η δραστική μείωση των Δήμων, το να συζητηθεί όλη η μεταρρύθμιση συνολικά και όχι αποσπασματικά, οικονομική και διοικητική αυτονομία των Δήμων, περισσότερες εξουσίες στους Δήμους, περισσότερη κοινωνική πολιτική κλπ, εν τούτοις, υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις που σαν ΔΗΚΟ θέλουν να επισημάνουν.

Δείτε επίσης:  Μονοδρόμηση Καλλιπόλεως και άλλες ρυθμίσεις για καλύτερη λειτουργία του οδικού δικτύου

Όσον αφορά τον χάρτη, ο κ. Μουσιούττας, ανέφερε πως σε γενικές γραμμές μειώνεται ο αριθμός των δήμων σε ένα λογικό αριθμό.

Υπογράμμισε πως «δεν περιμέναμε να δούμε Δήμους που να απαρτίζονται μόνο από κοινότητες ή ένα τόσο μεγάλο δήμο στη Λευκωσία»

Όμως υπάρχουν και εναλλακτικά σενάρια, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει η επιτροπή και η ολομέλεια της βουλής. Ίσως να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές που θα προταθούν από όλα τα κόμματα, είπε. Ωστόσο όπως τόνισε η φιλοσοφία θα είναι «λιγότεροι και μεγαλύτεροι Δήμοι, ούτως ώστε να υπάρχει οικονομία κλίμακας, δηλαδή να μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά πιο φθηνά, άρα οι Δημότες θα επωμίζονται λιγότερο οικονομικό βάρος με σκοπό να δημιουργηθούν πραγματικές τοπικές κυβερνήσεις που θα εξυπηρετούν την καθημερινότητα των δημοτών τους»

In the news
Load More