Νέα ποιητική συλλογή από το Νεόφυτο Παπαλαζάρου

«Τα μάτια μας αλλάζουν χρώματα» από το Νεόφυτο Παπαλαζάρου
Reading Time: 2 minutes

Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες η νέα ποιητική συλλογή του Νεόφυτου Παπαλαζάρου, με τον ενδεικτικό τίτλο « Τα μάτια μας αλλάζουν χρώματα». Πρόκειται για την 5η ποιητική συλλογή στη σειρά που αποτελείται από 48 ποιήματα και είναι χωρισμένα σε 4 θεματικές ενότητες.

Η 1η θεματική ενότητα αναφέρεται σε γενικά βιώματα της καθημερινότητας. Η 2η ενότητα αποτελείται από ερωτικά ποιήματα, η 3η ενότητα είναι ποιήματα Μνήμης και συνείδησης από τους αγώνες του λαού μας για καλύτερη ζωή. Η 4η ενότητα αναφέρεται σε βιώματα που προβληματίζουν και συγκινούν τον ποιητή. Μέσα από την ποίηση του ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου εκφράζει τους προβληματισμούς του και τις ευαισθησίες του, από την καθημερινότητα με τα αισθήματα να ποικίλλουν. Από μια ευτυχισμένη στιγμή χαράς, εναλλάσσεται σε συγκίνηση ή και πόνο από το θάνατο κι άσχημες στιγμές, μέχρι στιγμές αγωνίας και άγχους για το αύριο. Αλλάζουν τα συναισθήματα όπως αλλάζουν και τα χρώματα στα μάτια των ανθρώπων. Ο Ν.Παπαλαζάρου έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές και βιβλία :

Δείτε επίσης:  Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το ΑΤΡ Finals στο Λονδίνο

-«Ματωμένες Μνήμες» ποίηση 1986, -«Η Φλόγα» ποίηση 1995, «Με αίμα στέριωσε η Δημοκρατία»- 2004 (ιστορικό σε συνεργασία με ομάδα δημοσιογράφων), «Του Έρωτα και της Ζωής»- ποίηση 2005, Η ηλικία των δέντρων 2012, «Η Σπορά» αφηγήματα 1998, Γιάννος Αναστάση: Μια ζωή για την Αγροτιά βιογραφικό 2010, «Μετρώντας τα Άστρα» Θεατρικό 2010, «70 χρόνια Λαϊκές Οργανώσεις Γερίου» 2011 -«Βετεράνοι Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου με καταγωγή από το Γέρι» έρευνα 2016

Δείτε επίσης:  Κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία

Τον Ιούλιο του 2009 πήρε το πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο διαγωνισμό ποίησης προς τιμή των 65 χρόνων της ΑΟΝ-ΕΔΟΝ με το ποίημα «Η πλύστρα».

Ο Νεόφυτος Παπαλαζάρου, είναι δημοσιογράφος. Εργάστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό, εφημερίδες κι αρθρογραφούσε στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο τύπο. Από το 2016 είχε εκλεγεί στη θέση του Δημάρχου Γερίου. Η εικονογράφηση ανήκει στην Κατερίνα Καντού, η φιλολογική επιμέλεια στην Ανδρονίκη Χριστοδούλου και η διόρθωση στο Γιάννη Χριστοδούλου. Η ποιητική συλλογή του Νεόφυτου Παπαλαζάρου θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Γερίου.

In the news
Load More