Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η συνοικία της Αγίας Φύλας, η οποία, σε αντίθεση με τα έργα-βιτρίνας που έχουν γίνει στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, αφέθηκε παντελώς στο περιθώριο. «Η περίπτωση της Αγίας Φύλας μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια κλασική περίπτωση εγκατάλειψης συνοικίας από το Δήμο, και δικαιολογημένα οι κάτοικοι αισθάνονται, όπως και οι κάτοικοι άλλων συνοικιών, ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας», τόνισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης έπειτα από συναντήσεις με οργανωμένους φορείς και δημότες της περιοχής.
Σε ανακοίνωση του Εκλογικού Επιτελείου αναφέρει ότι, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Φίλων Αγίας Φύλας (φωτ.), ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε ότι «η έλλειψη πόρων που προβάλλεται σαν λόγος, δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική δικαιολογία τη στιγμή που δεν γίνεται ορθή αξιολόγηση και προτεραιοποίηση των αναγκών για όλες τις περιοχές της πόλης ώστε τα υπάρχοντα μειωμένα κονδύλια να δαπανώνται με τον πιο αποτελεσματικό και αναγκαίο τρόπο Είναι», πρόσθεσε, «εντελώς απαράδεκτη η απουσία έμπρακτης και ουσιαστικής στήριξης και φροντίδας από το Δήμο σε αυτή τη μεγάλη και πολύ σημαντική συνοικία της Λεμεσού».
Ο κ. Νικολαΐδης, αφού εξέφρασε την εκτίμηση του προς το Σύνδεσμο για την αξιόλογη δράση του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη, πέρα από τις μακροπρόθεσμες λύσεις, να δρομολογηθούν μια σειρά από άμεσες ρυθμίσεις που να απαμβλύνουν τα υπάρχοντα οξυμμένα προβλήματα, όπως το κυκλοφορικό, τα όμβρια ύδατα και η καθαριότητα. «Ως Δήμαρχος Λεμεσού», ανέφερε, «θα δώσω έμπρακτα προτεραιότητα στις ανάγκες των μεγάλων υποβαθμισμένων συνοικιών της πόλης μας».
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Αγίας Φύλας Δρ. Κώστας Χαραλαμπίδης κατέθεσε σειρά εισηγήσεων σε σχέση με την ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα της Αγ. Φύλας, τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, τη στασιμότητα στα οδικά έργα σε σχέση με τον τον παρακαμπτήριο Αγ. Φύλας – Παλώδιας, τη Λεωφόρο Ευαγόρα Λανίτη και την οδό 1ης Απριλίου, την έλλειψη αθλητικού κέντρου, τα προβλήματα με τα όμβρια ύδατα και το αποχετευτικό, την ανάγκη αποκατάστασης τοπωνυμίων και τη γενικότερη υποβαθμισμένη αισθητική εικόνα του παλιού χωριού.