Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λάρνακας

Εργαστήρι Τέχνης Νικόλα Παναγή
Reading Time: 2 minutes

Στις 29 Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020.

Με δηλώσεις της, η Γιάννα Νικολάου, Διευθύντρια Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας ανέφερε ότι «φέτος το Σχολείο διανύει την 10η χρονιά λειτουργίας του και σε συνεργασία με Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητικού και Νεολαίας, προσφέρει σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ποικίλες δραστηριότητες ποιότητας. Το Ανοικτό Σχολείο είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός, ο οποίος υπηρετεί τη δια βίου μάθηση και την ενεργή συμμετοχή των δημοτών στα κοινά».

Πρόσθεσε ότι στόχος του Ανοικτού Σχολείου είναι «η δημιουργική απασχόληση κατά τις ελεύθερες ώρες με άθληση, ψυχαγωγία και εκπαίδευση, η επιμόρφωση παιδιών και ενηλίκων, η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της κοινωνίας των πολιτών, η αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων τις απογευματινές ώρες, η μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω των προγραμμάτων και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δημοτών».

Ανέφερε ακόμα ότι «για τη φετινή σχολική χρονιά το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Λάρνακας έχει εντάξει στο Πρόγραμμα του καινούργιες και πρωτοποριακές δραστηριότητες, οι οποίες ευελπιστούν να προσελκύσουν περισσότερους δημότες από όλα τα ηλικιακά φάσματα. Μεταξύ άλλων προσφέρονται δραστηριότητες όπως ζωγραφική, βοτανολογία, εκμάθηση διαφόρων γλωσσών, κυκλική γυμναστική, θέατρο, pilates, ξιφασκία, ρομποτική, ποδηλασία, φωτογραφία, κεραμική, hip – hop, μπαλέτο, beach tennis, yoga, μαγειρική/ζαχαροπλαστική για παιδιά και ενήλικες και πινγκ – πονγκ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Νικολάου είπε πως «οι δημότες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας αγκαλιάζουν πάντα με θέρμη το θεσμό αυτό και το ενδιαφέρον τους είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Περίπου 50 διαφορετικές δραστηριότητες προσφέρονται και αναμένεται να δημιουργηθούν γύρω στις 110 ομάδες, ενώ χρόνο με το χρόνο, δημιουργούνται περισσότερες ομάδες για παρακολούθηση των μαθημάτων του Σχολείου».

Η κα. Νικολάου εξέφρασε ευχαριστίες σε όσους «συμβάλλουν στην εδραίωση και επιτυχία του θεσμού του Ανοικτού Σχολείου στη Λάρνακα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητικού και Νεολαίος, τη Σχολική Εφορία Λάρνακας και τις Διευθύνσεις των σχολείων που φιλοξενούν τα μαθήματα του Ανοικτού Σχολείου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται φυσικά σε όλους τους δημότες που αγκάλιασαν το θεσμό αυτό».

Οι εγγραφές για το Ανοικτό Σχολείο άρχισαν και θα ολοκληρωθούν στις 13 Οκτωβρίου 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για εγγραφές από τη Γιάννα Νικολάου, Διευθύντρια του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816560, 99817979 και στο website του Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λάρνακας, www.asdlarnakas.com.

cna.org.cy

In the news
Load More