Ξεκινά η τρίτη πρόσκληση για χρηματοδότηση σημείων WIFI για δήμους

Reading Time: 1 minute

Στις 19 Σεπτεμβρίου, στις 13:00 ώρα κεντρικής Ευρώπης, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για δελτία WiFi4EU για τη δημιουργία δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών κέντρων, των δημόσιων βιβλιοθηκών, των μουσείων, των δημόσιων πάρκων ή των πλατειών.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε δήμους ή ομάδες δήμων στην ΕΕ έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:00 CEST.

Οι Δήμοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 1780 κουπόνια αξίας € 15.000 το καθένα. Η Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και την Κοινωνία, Mariya Gabriel, δήλωσε σχετικά ότι «με μεγάλη χαρά μπορώ να ανακοινώσω την έναρξη της πρόσκλησης για τον τρίτο γύρο των κουπονιών WiFi4EU».

Δείτε επίσης:  Ενώπιον Δημάρχων Λευκωσίας το κυκλοφοριακό της Λευκωσίας

«Με σχεδόν 6000 συμφωνίες επιχορήγησης που έχουν ήδη υπογραφεί, είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τα άμεσα οφέλη που φέρνει αυτή η πρωτοβουλία στη ζωή των πολιτών μας», δήλωσε.

Σημειώνεται ότι μόλις οι δήμοι έχουν εγγραφεί στην ειδική πύλη WiFi4EU, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα κουπόνι με ένα μόνο κλικ.

Δείτε επίσης:  Έρχονται 134 χώροι στάθμευσης σε λεωφ. Αγίου Ανδρέου και Καντάρας

Η Κομισιόν επιλέγει τους δικαιούχους με βάση τη σειρά προτεραιότητας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη γεωγραφική ισορροπία. Οι δύο πρώτες προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων WiFi4EU πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 23.000 δήμους και 6.200 κουπόνια που έχουν απονεμηθεί μέχρι στιγμής. Η παρούσα πρόσκληση είναι η τρίτη από τις τέσσερις προσκλήσεις που υποβάλλονται πριν από το τέλος του 2020.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More