Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αγλαντζιά

Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Reading Time: 2 minutes

Την Πέμπτη ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΑΕΙ 2019 με ένα πολύ πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα προβολών ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και το εξωτερικό, πλαισιωμένο από διάφορες άλλες δράσεις.

Όλες οι προβολές εκτός από το ντοκιμαντέρ ΚΙΝΥΡΑΣ:ΙΕΡΕΥΣ ΚΤΙΛΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΑΣ και τα 13 μαθητικά ντοκιμαντέρ διαγωνίζονται για το Βραβείο Κοινού. Καλείσθε να ψηφίσετε την καλύτερη ταινία στο Διεθνές και στο Εθνικό Τμήμα.

Στην είσοδο των δύο χώρων προβολών, δηλαδή στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΙΑΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ από τις 6 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. και στην πλατεία στο ΣΚΑΛΙ, που διαμορφωθεί σε υπαίθριο σινεμά για τις προβολές από 8 μ.μ. μέχρι τις 11:30 μ.μ., εθελοντές μαζί με τον έλεγχο των εισιτηρίων σας θα σας δίδουν και το σχετικό ψηφοδέλτιο.

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωρίζουν οι δύο πρωινές παρουσιάσεις που απευθύνονται σε άτομα που προέρχονται από το χώρο των τεχνών, του κινηματογράφου και της αρχαιολογίας.

Δείτε επίσης:  Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης των ενετικών τειχών στη Λευκωσία

Σάββατο / Saturday 14. 9.2019

10:00-11:30

Πολιτιστικό Κέντρο παλιάς Αγλαντζιάς (Πλατεία Κ. Καραολή)

“ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ” MEDIA+CULTURE

Ο Δρ Στέλιος Στυλιανού, επικεφαλής του γραφείου της Δημιουργικής Ευρώπης στην Κύπρο, θα παρουσιάσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα των δύο υποπρογραμμάτων του προγράμματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, MEDIA και CULTURE στο κοινό που ενδιαφέρεται να λάβει οικονομική στήριξη για υλοποίηση έργων που σχετίζονται με θέματα τέχνης και πολιτισμού.

Σάββατο / Saturday 14/ 9/20

12:00-13:00 / 60′

Πολιτιστικό Κέντρο παλιάς Αγλαντζιάς (Πλατεία Κ. Καραολή)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΒΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΜΠHΙΑ / IΤΑΛΙΑ

Σκηνοθέτης: Αλεχάντρο Φουρλάν

Χορηγός εκδήλωσης: Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο

Μια πενηντάλεπτη παρουσίαση από τον Αλλεσάντρο Φουρλάν, δημιουργό τρισδιάστατων μοντέλων/σκηνοθέτη, ιδιοκτήτη της ιταλικής εταιρίας ALTAIR4,η οποία εξειδικεύεται σε τρισδιάστατα μοντέλα αναπαραστάσεων, με θέμα: «Η ανάπλαση του Αρχαίου μέσα από τρισδιάστατα εργαλεία εικονικής πραγματικότητας προς διέγερση της γνώσης και της επίγνωσης της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς».

Δείτε επίσης:  Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης των ενετικών τειχών στη Λευκωσία

Η παρουσίαση του Αλεσσάντρο θα βασιστεί σε ένα βίντεο (παραγωγής της εταιρίας του) που παρουσιάζει την δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων: «Ο οίκος Του Πολύβιου στην Πομπηϊα» και άλλων 17 ταινιών που αποτελούν την εκδοχή σε βίντεο της έκθεσης ARCHEOMED3D, για τους αρχαιολογικούς χώρους της ΟΥΝΕΣΚΟ από τη Μεσόγειο μέχρι τον Αραβικό Κόλπο.

Μετά την παρουσίαση ο Αλλεσάντρο Φουρλάν θα μας παρουσιάσει στο χώρο Γκαλερί στο Σκαλί Αγλαντζιας την οπτικοακουστική εκδοχή της έκθεσης ARCHEOMED3D που περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ, διαδραστικές ταινίες και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις επαυξημένης πραγματικότητας (οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν δωρεάν τη διαδικτυακή εκδοχή της έκθεσης μέσω QR-CODE ή σε online store).

Για τις προβολές και τις παράλληλες εκδηλώσεις μέσα στο τετραήμερο του Φεστιβάλ 12 με 15 /9 επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aei-filmfestival.org

Για προαγορά των εισιτηρίων εδώ

In the news
Load More