Οζερσάι: Έτοιμος για συνεργασία στο προσφυγικό

Reading Time: < 1 minute

Εάν η πρόθεσή του είναι το προσφυγικό είμαστε έτοιμοι για συνεργασία, εάν θα προκαλέσουν ζημιά στην οικονομία μας, θα πάρουμε αντίμετρα, δήλωσε ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται στις διελεύσεις στα οδοφράγματα μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Οζερσάι είπε ότι παρακολουθούν την κατάσταση στενά λέγοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι περιοριστικά. «Προχώρησαν με περιορισμούς επικαλούμενοι ως δικαιολογητικό την κινητικότητα των προσφύγων. Εάν πράγματι είναι πρόθεσή τους το προσφυγικό, εμείς ως Τ/κ αρμόδιοι είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί τους και να είμαι βοηθητικοί. Ωστόσο εάν χρησιμοποιώντας τις προσφυγικές ροές ως δικαιολογία, προσπαθούν να επηρεάσουν αρνητικά τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας μέσω του νότου και να ζημιώσουν την οικονομία μας, τότε θα είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα που θα πονέσουν την ε/κ πλευρά. Δεν είναι αυτό που επιθυμούμε, αλλά ελπίζω να μην μας υποχρεώσουν να το κάνουμε».

Δείτε επίσης:  Α. Νεοφύτου: Ενισχύεται η ΚΔ και τα πολιτικά της επιχειρήματα με την προσφυγή στη Χάγη

Το μήνυμά του προς την κοινή γνώμη, είπε ο κ. Οζερσάι, είναι ότι το «υπεξ» παρακολουθεί τις νέες ρυθμίσεις που άρχισαν να εφαρμόζονται στα οδοφράγματα. «Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πώς θα προχωρήσουν (οι Ε/κ) στην εφαρμογή των αλλαγών χωρίς να κάνουν αλλαγές στον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής».

Ο κ. Οζερσάι μίλησε για δυσκολίες που προέρχονται από το ότι τα δύο «κράτη» – κατά την έκφρασή του – δεν αναγνωρίζουν το ένα το άλλο και αυτό είναι φυσιολογικό από την στιγμή που δεν υπάρχει μια συμφωνία στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η λύση ωστόσο στο συγκεκριμένο πρόβλημα είναι εφικτή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε μια συνολική επίλυση του Κυπριακού.

Δείτε επίσης:  Κίνητρα σε δημόσιου υπαλλήλους για αξιοποίηση των δημοσίων μεταφορών μελετά το Υπουργείο Μεταφορών

Είναι σωστό, συνέχισε, ότι λόγω του πολέμου στην Συρία υπάρχουν πολύ σοβαρές προσφυγικές ροές «και είναι πραγματικότητα ότι υπάρχει αύξηση αυτού του φαινομένου στην Κύπρο». Σύντομα, είπε, θα φανεί ο πραγματικός σκοπός των Ε/κ και αυτοί θα ενεργήσουν ανάλογα.

ΚΥΠΕ

In the news
Load More