Οι Βουλευτές ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ Λάρνακας δηλώνουν ότι η Βουλή έθεσε τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Λάρνακας

Reading Time: 2 minutes

Οι τέσσερις Βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ της επαρχίας Λάρνακας, Ζαχαρίου Ζαχαρίας, Δημητρίου Αννίτα, Ορφανίδης Χρίστος και Προκοπίου Γεώργιος, με δηλώσεις τους την Παρασκευή στη Βουλή επέρριψαν στους Βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων την ευθύνη για το πάγωμα των εργασιών που αφορούν την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης των Λαρνακέων.

Ο κ. Ζαχαρίου εξέφρασε αγανάκτηση για την αποκοπή των κονδυλίων, κατά την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού που σχετίζονται με την επένδυση στη μαρίνα Λάρνακας.

Πρόσθεσε ότι τα κόμματα απέκοψαν όλες τις συμβουλευτικές υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων και συμβάσεις με διεθνείς οίκους και ανέφερε ότι για το λιμάνι της Λάρνακας έχει ήδη προκηρυχθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για ενιαία ανάπτυξης όπως ήταν η απαίτηση της πόλης.

Με την αποκοπή θέτουν ταφόπετρα στην ανάπτυξη της Λάρνακας, ανέφερε, προσθέτοντας ότι το έργο λιμάνι – μαρίνα ήταν το όραμα του Σκαλιώτη και τινάζεται στον αέρα η προσπάθεια για ένα παραλιακό μέτωπο από τη Δεκέλεια μέχρι τα Περβόλια.

Δείτε επίσης:  Μουσιούττας για Μεταρρύθμιση της ΤΑ: «Δε θα θυσιάσουμε το δάσος για το δέντρο»

Για μια ακόμα φορά οι ιδεολογικές προσεγγίσεις κομμάτων λειτουργούν σε βάρος της Λάρνακας, είπε και ανέφερε ότι θα συντονιστούν όλες οι δυνάμεις της Λάρνακας για να βρεθεί τρόπος υπέρβασης αυτού του σκοπέλου.

Ο κ. Προκοπίου είπε ότι η αποκοπή του κονδυλίου είναι επιζήμια ενέργεια για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας. Πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί λύση ώστε το έργο να προχωρήσει επειδή αποτελεί απόφαση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την ευημερία της Λάρνακας και του κυπριακού λαού γενικότερα.

Είπε ακόμα ότι θα συζητηθεί να ληφθούν αποφάσεις σε κοινή συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου και της επιτροπής ανάπτυξης της Λάρνακας.

Η κ. Δημητρίου είπε ότι είναι αδήριτη ανάγκη για την ανάπτυξη της πόλης η ανάπτυξη λιμανιού – μαρίνας. Πρόσθεσε ότι αντιλαμβανόμαστε πως με την αποκοπή του κονδυλίου τίθεται φραγμός στην όποια ανάπτυξη. Είπε ότι είναι ώρα ευθύνης και ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν φραγμό στην ανάπτυξη.

Δείτε επίσης:  Ο τίτλος “Ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού 2020” πάει Λεμεσό

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι καταδικάζουμε αυτό που έγινε και αναμένουμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρνακας και αναμένουμε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει το μέλλον της πόλης.

Ο κ. Ορφανίδης είπε πως κάποιοι διατυμπανίζουν ότι κόπτονται για το μέλλον και την προοπτική της Λάρνακας και φάνηκε ότι για μια ακόμα φορά ήταν αδιάβαστοι.

Πρόσθεσε ότι οφείλουν να απολογηθούν στον κόσμο της Λάρνακας και οφείλουν πρώτα να μελετούν και μετά να φωνάζουν και να ψηφίζουν.

ΚΥΠΕ/ΑυτοδιοίκησηCY

In the news
Load More