Οι κρατικές υπηρεσίες να αναλάβουν ευθύνες για τις διαρροές νερού

διαρροές νερού
Reading Time: 2 minutes

Τα χρέη προς την Υδατοπρομήθεια, αφορούν όλες τοπικές αρχές. Ωστόσο, το χρέος του Δήμου Αραδίππου, που ανερχόταν στα 10 εκ. και οφειλόταν σε διαρροές, διαγράφηκε από την κυβέρνηση. Για αυτό το γεγονός, υπήρξαν αντιδράσεις και επικρίσεις, για τον χειρισμό της κυβέρνησης.

Ο Δήμαρχος Αραδίππου, κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης, σε χθεσινή ενημερωτική εκπομπή του Omega, επισήμανε ότι «από το 2013 εντοπίσαμε ότι υπάρχει μεγάλη διαρροή και ζητήσαμε από το ΤΑΥ να μας δώσει βοήθεια τεχνογνωσίας, αλλά μας απάντησε ότι δεν μπορεί. Αργότερα απευθυνθήκαμε στο κράτος, ζητώντας τους, να μας δώσουν το δικαίωμα να προσλάβουμε κόσμο, γιατί έχουμε διαρροή 900 χιλιάδες τον χρόνο και μας είπαν όχι, λόγω κρίσης».

«Δεν ξέρω γιατί οι συνάδερφοι έχουν πρόβλημα με τον Δήμο Αραδίππου» είπε. Ενώ υπογράμμισε πως, το κράτος «έχει δώσει τόσα λεφτά, σε όλους τους Δήμους για τα χρέη τους, που μπορεί να οφείλονταν και σε κακοδιαχείριση».

Δείτε επίσης:  Πέραν των 9.000 συμμετεχόντων βρέθηκαν στην μαζικότερη αθλητική γιορτή της πόλης του Ζήνωνα

Υπενθύμισε επίσης, ότι «το 2011, για να γίνει η συμπλεγματοποίηση της Υδατοπρομήθειας στην Επαρχία Λεμεσού, δαπανήθηκαν από το κράτος 50 εκ». «Αν λύναμε το πρόβλημα πριν από 5 χρόνιά, θα ήταν τα μισά χρήματα» κατέληξε ο κ. Ευαγγελίδης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος, τόνισε ότι «το κράτος όφειλε να έχει μία πολιτική σχετικά με αυτό το θέμα, η οποία θα ισχύσει σε όλους τους Δήμους.

Αναφερόμενος στο χρέος του δικού του Δήμου, κατά την περίοδο που ανέλαβε Δήμαρχος διευκρίνισε ότι «το χρέος Δήμου Αγίας Νάπας προς το ΤΑΥ, ήταν περίπου 12 εκ. συμπεριλαμβανομένων τόκων και προστίμων». «Μετά από επίσκεψη μου, στον τότε Υπουργό Περιβάλλοντος, συζητήσαμε το θέμα και συμφωνήσαμε στη μείωση κάποιων εξόδων και στο ότι ένα μέρος του πλεονάσματος να χρησιμοποιηθεί για να πληρώνεται αυτό το χρέος. Από τότε, (το 2013) πληρώνουμε ένα ποσό γύρω στο 1 εκ τον χρόνο, έναντι του παλιού χρέους και επίσης πληρώνονται και όλα τα καινούρια τιμολόγια» εξήγησε ο κ. Καρούσος. Εξέφρασε επίσης, το παράπονο του, για την αρνητική απάντηση που έλαβε από τους αρμοδίους, όταν ζήτησε κάποια μείωση στα προστύμματα ή στο θέμα των τόκων.

Δείτε επίσης:  Εισφορά ExxonMobil/ΕSSO Κύπρου στο Πολυδύναμο Λευκωσίας

Τέλος υπογράμμισε πως «διαρροές έχουν όλοι οι Δήμοι. Κάποιοι έχουν 20% , κάποιοι 30%, κάποιοι 40% και 50%. Και εμείς έχουμε διαρροή και με αυτό το επιχείρημα πρέπει να έρθουν, να κάνουν και σε εμάς, αυτό που έχουν κάνει με τον Δήμο Αραδίππου» τόνισε.

«Εμείς εκείνο που ζητούμε από τους αρμοδίους, είναι να δουν και τις άλλες περιπτώσεις και να βρουν και σε αυτές λύσεις γιατί νιώθουμε αδικημένοι με αυτή την εξέλιξη» κατέληξε ο κ. Καρούσος.

In the news
Load More