Ομόφωνα και η Σωτήρα με Αγία Νάπα και Λιοπέτρι

σωτήρα aftodioikisi δημαρχείο
Reading Time: < 1 minute

Σε έκτακτη ειδική συνεδρία, προέβη σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας, ώστε να λάβει απόφαση για την συνένωση του Δήμου Σωτήρας με ένα από τους Δήμους Αγίας Νάπας ή Παραλιμνίου.

Σημειώνεται ότι η συνεδρία πραγματοποιείται μετά την επιστροφή του δημάρχου, κ. Γιώργου Ττάκα από το εξωτερικό, ενώ η απόφαση που αναμενόταν να παρθεί θα αφορούσε συνένωση με έναν από τους δύο μεγάλους δήμους και σε καμιά περίπτωση, συνένωση με τον αγροτικό δήμο που επιχειρούν να περάσουν ως επιλογή, ο συνασπισμός των κοινοτήτων Φρενάρου, Αυγόρου, Βρυσούλων – Αχερίτου και Δάσους Άχνας.

Υπενθυμίζουμε ότι στον Αγροτικό δήμο δεν συμμετέχει ούτε και το Λιοπέτρι το οποίο με επίσημη απόφαση του τάχθηκε υπερ. της συνένωσης του με την Αγία Νάπα.

Δείτε επίσης:  Απόλυτα επιτυχημένη η εφαρμογή του «Σχέδιου Ευημερίας των Εγκαταλειμμένων ζώων» στο Δ. Αγίας Νάπας

Μετά την λήξη της συνεδρίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας , αποφάσισε ομόφωνα τη πρόθεση του για συνένωσης με τον Δήμο Αγίας και την Κοινότητα Λιοπετρίου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι «μετά από έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Σωτήρας και αφού εξέτασε τις εξελίξεις στο θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ όπως προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τον Δήμο Αγίας Νάπας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου για συνένωση σε μια νέα οντότητα. Επίσης αποφασίστηκε όπως υπάρξει ανοικτή πρόσκληση και σε άλλες γειτονικές κοινότητες για ένταξη στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί».

Δείτε επίσης:  Πρασινίζουμε τον Ύψωνα: Εθελοντική δεντροφύτευση

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως «αφού αναλύθηκαν τα οφέλη που θα προκύψουν από το ενδεχόμενο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί, σημειώθηκε και υπογραμμίστηκε ότι η διαπραγμάτευση απαραιτήτως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επί ίσοις όροις και στη βάση του προτεινόμενου νομοσχεδίου».

Τέλος σημειώνεται ότι «Μοναδικός γνώμονας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η συμμετοχή της Σωτήρας ως ισότιμου εταίρου στο νέο σχήμα και απαρέγκλιτος στόχος η ανάπτυξή της προς όφελος των Δημοτών της, αλλά και της περιοχής ολόκληρης».

In the news
Load More