Ο Δήμαρχος Λατσιών ανοίγει τα χαρτιά του για τα επόμενα αναπτυξιακά σχέδια στα Λατσιά

Χρίστος Πιτταράς
Reading Time: 2 minutes

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην aftodioikisi.com.cy ο Δήμαρχος Λατσιών κ. Χρίστος Πιτταράς, ανοίγει τα χαρτιά του για τα επόμενα αναπτυξιακά σχέδια του Δήμου και τους στόχους που θέτει ο ίδιος για τα επόμενα του βήματα.

Τι αναμένεται να δούμε στον Δήμο Λατσιών τους επόμενους μήνες;

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της χρονιάς είναι το πάρκο του Παλλυρόκαμπου. Ένα έργο το οποίο θα στοιχίσει πέραν των 4 εκατομμυρίων, από τα οποία ο Δήμος κατέχει το 1,5 εκατομμύριο ενώ αναμένουμε κάποια κονδύλια από το κράτος για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου ποσού. Έχει ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενώ παράλληλα εκμισθώσαμε το χώρο από το Κτηματολόγιο και έχουμε μιλήσει με το ΥΠΕΣ για την χρηματοδότηση του έργου εντός του 2019. Το έργο θα είναι ένας χώρος που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών. Θα αποτελείται από παρατηρητήριο, πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, υπαίθριο αμφιθέατρο, σινεμά, γήπεδα τένις, καλαθόσφαιρας και πετόσφαιρας.

Τη δεδομένη στιγμή έχουμε ήδη προχωρήσει στην κατασκευή ενός πάρκου αφιερωμένο στη μνήμη του Μιχάλη Ηρακλέους, ενός από τους ήρωες της τραγωδίας στο Μαρί. Αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου ενώ είναι ένα έργο που θα στοιχήσει πέραν των 300 χιλιάδων ευρώ.

Μετά από αίτημα των δημοτών, προχωρήσαμε σε σχεδιασμό για την κατασκευή πεζογέφυρας η οποία θα ενώνει το πάρκινγκ με το Δημοτικό Θέατρο κοντά στο Δημαρχείο. Έχουμε βρει ένα εθελοντή σπόνσορα με ένα πολύ σημαντικό ποσό, το 70% του συνολικού κόστους για την υλοποίηση του έργου. Έχουμε ήδη συναντηθεί με τον αρχιτέκτονα για τα προκαταρκτικά σχέδια και έχουμε μιλήσει με την Διευθύντρια των Δημοσίων Έργων. Είναι ένα έργο το οποίο θα εξασφαλίσει τόσο την ασφάλεια των δημοτών και κυρίως των παιδιών, που χρησιμοποιούν το δημοτικό μας θέατρο.

Τέλος, υπάρχει το γραμμικό πάρκο του Αποστόλου Λουκά το οποίο γειτνιάζει με τον προσφυγικό συνοικισμό. Σε συνεργασία με τον ΚΟΑ θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επι του καλυμμένου καναλιού θα γίνει άξονας περιπάτου και ποδηλασίας, χώροι πράσινου, πάρκα και χώροι αθλοπαιδιών. Η υλοποίηση του αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

Έχουμε ακούσει για τη δεντροφύτευση που γίνεται στα δημοτικά όρια των Λατσιών, πέστε μας λίγα λόγια!

Είναι η δεντροφύτευση που έγινε σε συνεργασία με την Σκοπευτική Οργάνωση Λευκωσίας στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Κύπρου στα Λατσιά. Πριν από ένα μήνα είχαμε τοποθετήσει 300 δέντρα ενώ ο Όμιλος SPP Media πρόκειται να προσφέρει ακόμα 300 δέντρα. Στόχος μας είναι τα 18,5 χιλιάδες δέντρα όσοι και οι κάτοικοι των Λατσιών.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση» είναι ο πιο κοντινός θεσμός κοντά στον πολίτη»

Ποια η δική σας άποψη για τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Είμαι υπέρ της συμπλεγματοποίησης των υπηρεσιών, τονίζω όμως τη σημαντικότητα η Τοπική Αρχή να παραμείνει έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Με την παραμονή της ανεξαρτησίας των δήμων και με τη προβλεπόμενη συμπλεγματοποίηση των υπηρεσιών, οι τοπικές αρχές θα μπορούν να ανταποκριθούν. Αυτό το μοντέλο υπηρεσιών δούλεψε κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπου τότε εμείς ως Δήμος Λατσιών είχαμε μια συνεργασία με τον Δήμο Γερίου. Αυτό είχε δουλέψει, αλλά πρέπει να γίνει κάτι πιο εξειδικευμένο.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μια καινοτόμα ιδέα που θα βοηθήσει τόσο τους δήμους όσο και τους δημότες, σε συνεργασία πάντα με το κεντρικό κράτος. Τα βήματα που γίνονται βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.

In the news
Load More