Ο Δήμος Αγλαντζιάς έμπρακτα δίπλα στον συνάνθρωπο – ‘’Save our Food’’ Project (Βίντεο)

Save our Food
Reading Time: 1 minute

Αποφασισμένος ο Δήμος Αγλαντζιάς προχωρεί στην εφαρμόζει ενός ευρωπαϊκού προγράμματος για στηρίξει των άπορων οικογενειών.

‘’Save our Food’’ Project

Το συγκεκριμένο έργο συντονίζεται από το Frederick Research Center (FRC) και πιο συγκεκριμένα από τον Δρ Πάρλαλη Κ. Σταύρο του Τμήματος Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών (Πανεπιστήμιο Frederick). Συνεργάτες του FRC στο συγκεκριμένο έργο είναι ο Δήμος Αγλαντζιάς, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Λευκωσίας καθώς και η οργάνωση «Μπορούμε» από την Ελλάδα. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας στα πλαίσια του προγράμματος “Social Innovation” (Restart 2016-2020).

Δείτε επίσης:  Προχωρά η ανέγερση Μουσείου Λύσης

Οι στόχοι του έργου είναι να περιοριστεί ο όγκος του πεταμένου φαγητού σε διάφορα επίπεδα οικονομικής δραστηριότητας, π.χ. από υπεραγορές, μαγαζιά, εστιατόρια, εταιρίες catering, ξενοδοχεία και άλλες μονάδες εστίασης, να προσφέρει φαγητό σε άτομα που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες προσφέροντας τους φαγητό το οποίο διαφορετικά θα πεταγόταν, καθώς και να οργανώσει σεμινάρια ευαισθητοποίησης σε όλη τη Κύπρο προς τους νέους (ηλικίας μεταξύ 16-35 ετών) σχετικά με τη σπατάλη του φαγητού και τη κυκλική οικονομία.

Δείτε επίσης:  Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης σε Δήμους

 

In the news
Load More