Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BeActive

Reading Time: 2 minutes

Ο Δήμος Αθηένου συμμετείχε στην 4η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τις 23 – 30 Σεπτεμβρίου 2018 από τον Κυπριακό Οργανισμό αθλητισμού ως Συντονιστικό Φορέα.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «στην Αθηένου, που είχε εγκριθεί ως Αθλητικό Χωριό (Sport Village) πραγματοποιήθηκαν έντεκα αθλητικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με τοπικούς αθλητικούς φορείς, σωματεία, σχολές χορού και πολιτιστικούς ομίλους, ιδιωτικά γυμναστήρια και άλλους. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή και το ενδιαφέρον της κοινωνίας των πολιτών από παιδιά δημοτικού μέχρι και άτομα τρίτης ηλικίας».

Στόχος της συμμετοχής του Δήμου Αθηένου στην 4η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού ήταν «να ενθαρρυνθούν όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες, να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους».

Προστίθεται ότι μετά την επίσημη έναρξη της Εβδομάδας που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου στην Αθηένου, ακολούθησαν ποδηλασία με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών και ενηλίκων με την διαδρομή να οδηγεί στον Αρχαιολογικό Χώρο Μάλλουρα και ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παλαιμάχων και νεαρών ποδοσφαιριστών.

Δείτε επίσης:  Παρουσιάστηκε ο απολογισμός τριετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Στις 24 Σεπτεμβρίου διοργανώθηκε η δράση «Γυμναστική για άτομα Τρίτης Ηλικίας», που έγινε στην Κλεάνθειο Δημοτική Στέγη Ενηλίκων, με την δράση να έχει θεσμοθετηθεί, ενώ αποφασίστηκε όπως η γυμναστική σε άτομα τρίτης ηλικίας να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε τουρνουά τένις και γνωριμία όσων ενδιαφέρονταν με την αερόβια γυμναστική και την άσκηση με μουσικούς ρυθμούς.

Πραγματοποιήθηκαν ακόμα τρεις διαδρομές ανώμαλου δρόμου και πεζοπορίας, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν μια διαδρομή μήκους 1,5, δύο και πέντε χιλιομέτρων, ακολούθησε παιχνίδι επιτραπέζιας αντισφαίρισης και στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο «Survivor».

Δείτε επίσης:  Στην τελική ευθεία η δημιουργία οργανισμού πολιτιστικής ανάπτυξης Πάφου

Ο Δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, συμμετείχε «σε όλες τις δράσεις του BeActive στην Αθηένου, ενισχύοντας τα μηνύματα του BeActive, μεταφέροντας στον κόσμο την ανάγκη ένταξης της άσκησης στην καθημερινότητα».

Στις 30 Σεπτεμβρίου τελευταία μέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, διοργανώθηκε Τουρνουά Φούτσαλ στην Κλειστή Αίθουσα Αθλοπαιδιών «Τάσσος Παπαδόπουλος».

Ο Δήμος Αθηένου εκφράζει ευχαριστίες και συγχαίρει «τον Κυπριακό Οργανισμού Αθλητισμού που ήταν ο Εθνικός Συντονιστής της 4ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού και όλους τους φορείς που έλαβαν μέρος στις δραστηριότητες που διοργάνωσε ο Δήμος. Ο αθλητισμός και η φυσική δραστηριότητα συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία αλλά και στην υγεία» αναφέρει το δελτίο Τύπου καλώντας όλους να ευαισθητοποιούν «από τα οφέλη της συμμετοχής στη φυσική δραστηριότητα και στον αθλητισμό».

In the news
Load More