Ο Δήμος Αμμοχώστου καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας και Τ/Κ πλευράς

Reading Time: < 1 minute

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και αξιωματούχων του κατοχικού καθεστώτος στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, ο Δήμος Αμμοχώστου ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις ενέργειες της Τουρκίας και της Τ/Κ πλευράς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου που στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα ανησυχίας ανάμεσα στους Αμμοχωστιανούς, να καλλιεργήσουν την αίσθηση της μόνιμης απώλειας της πόλης τους και να πλήξουν την προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών.

2. Καλεί τον κόσμο της Αμμοχώστου να μην ενδώσει στα κελεύσματα, από όπου και αν προέρχονται, που στόχο έχουν να τους οδηγήσουν σε αποξένωση από τις περιουσίες τους και κατ’επέκταση από την ίδια την πόλη της Αμμοχώστου.

Δείτε επίσης:  Άρχισαν οι εργασίες συντήρησης των ενετικών τειχών στη Λευκωσία

3. Υπογραμμίζει τη σημασία της προσήλωσης στις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και ειδικότερα στα ψηφίσματα 550/1984 και 789/1992 τα οποία προνοούν την επιστροφή της πόλης των Βαρωσίων υπό την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών και καλεί την Τουρκία προς συμμόρφωση αυτών.

4. Επισημαίνει ότι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες, πράξεις και ενέργειες αναλαμβάνονται από Ελληνοκύπριους πολίτες για μεταβίβαση ή και παραχώρηση ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και περιουσιών που διατηρούν στις κατεχόμενες περιοχές προς μεμονωμένα άτομα και άλλα νομικά πρόσωπα/εταιρείες ξένων συμφερόντων που ανήκουν σε Τούρκους, Τουρκοκύπριους και ξένους, δυσχεραίνουν τους χειρισμούς της Ε/Κ πλευράς στις διακοινοτικές συνομιλίες και δημιουργούν αρνητικά δεδομένα στη διαχείριση του θέματος των περιουσιών και της πτυχής του περιουσιακού.

Δείτε επίσης:  Γραπτές εξετάσεις για πρόσληψη στο Δήμο Λευκωσίας

5. Προτρέπει τους Αμμοχωστιανούς όπως επιδείξουν εγκράτεια και αυτοσυγκράτηση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και θεωρεί ότι οι εκάστοτε Κυβερνήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα, ούτως ώστε ο κάθε πρόσφυγας να έχει την αναγκαία κρατική βοήθεια για να μην εξαναγκάζεται να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.

6. Ο Δήμος Αμμοχώστου πραγματοποιεί σειρά επαφών με τις Αρχές και τους Αρμόδιους Αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα αυτό και θα τηρεί ενήμερους τους συμπολίτες μας για τις εξελίξεις.

In the news
Load More