Ο Δήμος Λάρνακας βράβευσε 92 αθλητές και αθλήτριες

Βραβεύθηκαν οι άριστοι αθλητές και αθλητικά Σωματεία του Δήμου Λάρνακας
Reading Time: 2 minutes

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό ξενοδοχείο της Λάρνακας στην παρουσία βουλευτών, του Συμβούλου του ΠτΔ επί θεμάτων Αθλητισμού, του Προέδρου της ΚΟΕ, εκπροσώπων του ΚΟΑ, εκπροσώπων αθλητικών Σωματείων και αθλητών διαφόρων κατηγοριών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και πλήθος κόσμου.

Συνολικά βραβεύθηκαν 92 αθλητές και αθλήτριες από όλες τις Ομοσπονδίες και 14 αθλητικά Σωματεία που διακρίθηκαν στα αγωνίσματα τους σε αγώνες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έγιναν επίσης Ειδικές Βραβεύσεις Κορυφαίων αθλητών και ποδοσφαιριστών, Προπονητών, Γυμναστών, Αθλητικών Σωματείων και παραγόντων του αθλητισμού για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά τους στο χώρο του Αθλητισμού.

Στην κατηγορία των Ειδικών Βραβεύσεων τιμήθηκαν το Α..Σ.Ι. Λύσης, ο Μιχάλης Παμπόρης της Ανόρθωσης, ο Μωυσής Βαρνάβα της Νέας Σαλαμίνας, ο Ευάγγελος Τζίβας της ΕΠΑ, ο, Ττέρος Παναγή Της Αλκής, ο Πέτρος Κρασσάς του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας, ο Νίκος Αναγνώστου του ΓΣΖ, η γυμνάστρια Μαλβίνα Τερζή και ο γυμναστής και αθλητής Γιαννάκης Δημητρίου Ττοφαρή.

Δείτε επίσης:  Δ. Λευκωσίας: Ξεκινά η δωρεάν συλλογή κλαδεμάτων και αντικειμένων

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε ότι «ο αθλητισμός, διαχρονικά, αποτελεί μια κοινωνική δραστηριότητα η οποία είναι άρρηκτα δεμένη με την εξέλιξη του ανθρώπου και του πολιτισμού.

Απευθυνόμενος στους άριστους αθλητές οποιουδήποτε αγωνίσματος, οποιασδήποτε κατηγορίας και αν αγωνίζονται, ο Δήμαρχος είπε ότι λάμπρυναν πάντα τις σελίδες του Κυπριακού αθλητισμού και προσέφεραν διακρίσεις που τιμούν πρωτίστως τους ίδιους και ιδιαίτερα την πατρίδα μας.

«Σας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και σας ευχόμαστε να έχετε πάντα την εσωτερική δύναμη να συνεχίσετε το έργο σας, ειδικά κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος μας, γιατί ο αθλητισμός, καθώς και κάθε μορφή πολιτισμού, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, είναι ίσως τα μοναδικά αντίβαρα που μας έχουν απομείνει και μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο, προεκτείνοντας τα όρια των πνευματικών μας οριζόντων», ανέφερε.

Δείτε επίσης:  Πρόεδρο Ιρλανδίας: Επίσκεψη ‘’σταθμός’’ η Λάρνακα

Ο κ. Βύρας αναφέρθηκε και «στη σημαντική» όπως τη χαρακτήρισε συμβολή και το ρόλο που διαδραματίζουν τα αθλητικά Σωματεία και είπε πως «μέσα από τις προσπάθειες και δράσεις τους, προωθούν και εξελίσσουν τον Κυπριακό Αθλητισμό. Εξυψώνουν το αγωνιστικό φρόνημα, την καλλιέργεια του πνεύματος ενότητας και συνεργασίας, μεταφέροντας έτσι από γενιά σε γενιά τους δεσμούς του «ευ αγωνίζεστε».

Ο Δήμος Λάρνακας, συνέχισε «υπηρετεί τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό, θέτοντας, όχι τυχαία, πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του, το θέμα της αθλητικής ενασχόλησης, αλλά και της φιλοξενίας και διοργάνωσης αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας. Πιστεύουμε ότι με τις σωστές βάσεις, τη συστηματική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, αλλά και με την ήδη έντονη δραστηριότητα μας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, και του κόσμου ολόκληρου, η Λάρνακα δίκαια διεκδικεί τον τίτλο του αθλητικού επίκεντρου της Μεσογείου».

In the news
Load More