Ο δήμος Λακατάμιας πρασινίζει τις γειτονιές

δήμος Λακατάμιας
Reading Time: 2 minutes

Σχεδιασμούς για δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, αναβάθμισης υφιστάμενων και διαμόρφωσης σύγχρονων και ασφαλών παιδότοπων στις γειτονιές της Λακατάμιας προγραμματίζει ο δήμος. Σημειώνεται ότι η δημιουργία και αναβαθμίσεις θα γίνουν με δημοτικούς πόρους, με τη δαπάνη να ξεπερνά το €1 εκατ. Σύμφωνα με το δημοτικό πλάνο όλα τα έργα θα ολοκληρωθούν εντός του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν επιλεγεί 12 χώροι από τους περίπου 830 χώρους πρασίνου, που βρίσκονται στη δημοτική επικράτεια.

Ειδικότερα, στο πλάνο περιλαμβάνεται η δημιουργία των ακόλουθων πάρκων:

πάρκο Μιχαλάκη Σοφοκλέους, είναι ίσως, το μεγαλύτερο, συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. και βρίσκεται στην οδό Πεδιαίου, εντός του συνοικισμού Αγίου Μάμα. Πρόκειται για τον χώρο όπου στο παρελθόν στεγάζονταν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου μπαταριών Dexel. Τον ερχόμενο μήνα ο δήμος Λακατάμιας προγραμματίζει την προκήρυξη διαγωνισμού προσφορών για τις εργασίες της πρώτης φάσης, που περιλαμβάνει περίφραξη, δεντροφύτευση, δημιουργία αναψυκτηρίου και παιδότοπου. Πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί το τεχνικό μέρος του έργου και αρχές του 2020 να αρχίσουν οι εργασίες. Η δαπάνη υπολογίζεται στις €520.000. Εκτιμάται ότι το εν λόγω πάρκο θα αποτελέσει ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου και κοινωνικής συνάθροισης των δημοτών.

πάρκο Κεφαλληνίας, βρίσκεται στην Ανθούπολη, παραδόθηκε πρόσφατα στους δημότες. Περιλαμβάνει παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ. Η δαπάνη ανήλθε στις €25.000

πάρκο στο Γραμμικό Πεδιαίου, (Κάτω Λακατάμια), κοντά στο υπαίθριο «Καφεστράτα», θα δημιουργηθεί παιδική χαρά και θα τοποθετηθεί εξοπλισμός δαπάνης €90.000. Στο εν λόγω χώρο λειτουργεί και skatepark. Ο χώρος προσελκύει μεγάλη επισκεψιμότητα από δημότες όλων των ηλικιών

πάρκο αγίου Γεωργίου, εκεί όπου βρίσκεται το δημοτικό αμφιθέατρο. Σχεδιάζεται η ανακατασκευή του πάρκου και ο εμπλουτισμός της παιδικής χαράς, έναντι δαπάνης €30.000

πάρκο Αχαιών, βρίσκεται απέναντι από το Ζ’ Δημοτικό Σχολείο Λακατάμιας, στον Αρχάγγελο. Οι σχεδιασμοί προβλέπουν εμπλουτισμό του πράσινου και τοποθέτηση νέων παιχνιδιών. Η συνολική δαπάνη υπολογίζεται στις €110.000.

πάρκο Νίκου Σπανού, βρίσκεται στην Κάτω Λακατάμια, έχει παραδοθεί στους δημότες. Η δαπάνη του έργου ανήλθε στις €10.000.

Προγραμματίζεται επίσης, η δημιουργία των ακόλουθων πάρκων:

πάρκο Κωνσταντινουπόλεως, στην περιοχή Αρχαγγέλου, έναντι της μονής του αρχαγγέλου Μιχαήλ, έναντι δαπάνης €90.000

πάρκο στην περιοχή ΣΤΕΛΜΕΚ και παιδική χαρά έναντι δαπάνης €100.000

πάρκο Όλγας Αθανασίας, στην Ανθούπολη, σχεδιάζεται η διαμόρφωση πάρκου και παιδικής χαράς, έναντι δαπάνης €110.000

πάρκα Υμηττού και Ηρακλέους, βρίσκονται στην Κάτω Λακατάμια, έναντι δαπάνης €30.000 και €40.000, αντίστοιχα

-εξωραϊσμός χώρου πρασίνου στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, γειτνιάζει με την υπεραγορά LIDL, έναντι δαπάνης €30.000.

Αντωνία Λαμπράκη

In the news
Load More