Ο Δήμος Λεμεσού εκφράζει θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Μαυρογένη

Γιώργου Μαυρογένη
Reading Time: 1 minute

Ο Δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού εκφράζουν τη θλίψη και βαθιά συγκίνηση ολόκληρης της πόλης από το θάνατο του γνωστού Λεμεσιανού καλλιτέχνη, γελοιογράφου και δημοσιογράφου Γιώργου Μαυρογένη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Γιώργου Μαυρογένη «ο οποίος υπήρξε ένας εμπνευσμένος δημοσιογράφος και καλλιτέχνης».

«Κατέθεσε μια πολυσήμαντη προσφορά στους τομείς της δημοσιογραφίας, της σκηνογραφίας, τη γλυπτικής, της ζωγραφικής και του θεάτρου. Μοναδική και πρωτοπόρα υπήρξε η συμβολή του στην γελοιογραφία με την οποία ταύτισε το όνομα του», συμπληρώνει.

Δείτε επίσης:  Προχωρά η ανέγερση Μουσείου Λύσης

Προσθέτει πως, ως επιθεωρητής στο Δήμο Λεμεσού, ο Γιώργος Μαυρογένης συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση και εξέλιξη του Δημόσιου Κήπου της πόλης, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του στην καθιέρωση της Γιορτής του Κρασιού.

Ο Γιώργος Μαυρογένης, αναφέρει, «υπήρξε ένας από τους πιο βασικούς συντελεστές της πορείας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού, με τις σατυρικές κατασκευές του, τους εντυπωσιακούς διάκοσµους στα θέατρα και στους άλλους χώρους των εκδηλώσεων, τα σκηνικά του, τις διαφημίσεις του, έδωσε το καλλιτεχνικό στίγμα αυτής της μεγαλύτερης λαϊκής γιορτής της Λεμεσού και του τόπου μας».

Δείτε επίσης:  Με ποιμαντορική ράβδο τίμησε ο Δήμος Αραδίππου τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο

«Η Λεμεσός πενθεί για το άξιο τέκνο της. Αιωνία θα είναι η μνήμη του», καταλήγει η ανακοίνωση του Δημάρχου Λεμεσού.

In the news
Load More