Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προσωπικού του Συμβουλίου, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων και Εκπαίδευσης για παρουσίαση του θέματος «Επαγγελματισμός στο ΣΑΛΑ».
Η παρουσίαση έγινε από τον Γενικό Διευθυντή του Συμβουλίου κύριο Γιάννη Τσουλόφτα και την κυρία Εύη Λάμπρου, Λειτουργό Λογιστηρίου (με νομική κατεύθυνση).
Η εν λόγω παρουσίαση είχε ως πρωταρχικό σκοπό να εκφράσει τη δέσμευση του ΣΑΛΑ στη τήρηση των προτύπων επαγγελματικής συμπεριφοράς που πρέπει να εφαρμόζουν οι υπάλληλοι του Οργανισμού, προκειμένου το ΣΑΛΑ να αποτελεί πρότυπο Δημόσιου Οργανισμού για τον οποίο ο κάθε πολίτης της Λεμεσού θα αισθάνεται περηφάνια.
Ο Γενικός Διευθυντής παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της επαγγελματικής συμπεριφοράς που πρέπει να διέπουν έναν επαγγελματία, αναλύοντας τη σημασία αυτών κατά την εκτέλεση της εργασίας. Η ευσυνειδησία, η υπευθυνότητα, η συστηματικότητα, η γνώση, η αποτελεσματικότητα και η ευγένεια αποτελούν μερικές από τις βασικές αρχές που συζητήθηκαν κατά την παρουσίαση και οι οποίες όπως διαφάνηκε αποτελούν το κλειδί για την δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την αξιοκρατία και ενισχύει τις σχέσεις του Οργανισμού με τους πολίτες.
Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση ο επαγγελματισμός στο ΣΑΛΑ κατανέμεται στα ακόλουθα πέντε επίπεδα:
☑ Γνωρίζω και ταυτίζομαι με το όραμα και την αποστολή του Οργανισμού
☑ Είμαι καλός γνώστης του αντικειμένου της εργασίας μου
☑ Είμαι καλός συνάδελφος
☑ Είμαι καλός προϊστάμενος
☑ Είμαι καλός υπηρέτης της πόλης
Τα πιο πάνω αναλύθηκαν εκτενώς κατά την παρουσίαση και δόθηκαν παραδείγματα, προκειμένου να καταστεί κατανοητός ο τρόπος υλοποίησης των πιο πάνω επιπέδων κατά την εκτέλεση εργασίας των υπαλλήλων. Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής τόνισε ότι μοναδική υποχρέωση των υπαλλήλων του ΣΑΛΑ είναι η εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και αυτή επιτυγχάνεται μόνο με την πιστή εφαρμογή των κανόνων επαγγελματικής συμπεριφοράς.
Στο τέλος της παρουσίασης διεξήχθη συζήτηση μεταξύ του προσωπικού και του Γενικού Διευθυντή του Συμβουλίου και ανταλλάχθηκαν διάφορες απόψεις.